Uite Adona, nu e Adona

Am copilărit în cartierul Nufărul 2, la două blocuri distanță de la marginea orașului. Spre deosebire de mulți care trăiau (sau mai trăiesc) în zonele mai centrale al orașului, copiii din cartierul nostru au avut la îndemână lanuri de grâu (acum cartiere rezidențiale), un teren relativ mlăștinos (acum loc de depus moloz, cartier rezidențial și Centura) și malul unui pârâu numit Adona – deci am avut unde să ne jucăm.

În cei 28 de ani care au trecut de atunci zona s-a schimbat mult. Lanuri de grâu n-am văzut de ani de zile, terenul mlăștinos a dispărut sub moloz, iar pârâul Adona, pe marginea căruia am crescut, a devenit un canal alimentat doar de ploi și apa uzată deversată în el.

De mulți ani de zile n-am mai văzut o ploaie destul de mare încât să crească apa Adonei la mai mult de 20 de centimetri (poate nu știu eu, m-am mutat din zonă de 6 ani). Totuși, Primăria s-a decis că e timpul să acopere fostul pârâu, să-l facă să dispară de pe fața pământului – la propriu. Lucrările au și început.

Iată ce am văzut ieri pe malul Adonei, la intersecția sa cu strada Leonardo DaVinci (fosta stradă Zorile Roșii):

Păcat de acest pârâu. În copilărie am pescuit de pe malul lui, ba chiar am băut din el. Acum a rămas doar o amintire din copilărie, care în curând va dispărea sub o grămadă de plăci de beton…

/The Fan/

8 thoughts on “Uite Adona, nu e Adona”

  1. Fix acolo am stat și eu. Eu omoram broaștele pe Peța vara, iară iarna ne jucam hochei acolo. Am rămas mască într-o zi când am trecut pe acolo și am vazut, de fapt nu am mai văzut, șirul de garaje de pe malul Peței.

  2. @RBoy
    Si eu am crezut toata copilaria ca paraul ala e Peta. Dar acum am aflat ca de fapt nu e. Tu nu?

  3. Hai plangeti dupa acest loc miric plin de tantari si mirosuri pestilentiale. Emai bine daca-l intubeaza ca oricum copii de azi nu se mai joaca in zona, preferand sa stea in fata calculatorului si de locuri de parcare si spatiu verde e mai mare nevoie..

  4. Vai si-amar.. La 6 dimineața mi se dă trezirea de două pompe și 3 pick-hammere.. plus 2 escavatoare și 3 rabe.. Facă ce-or vrea, numai să o facă repede…:D

Comments are closed.