Oradea capitală?

Guvernul, în loc să reducă numărul parlamentarilor (în conformitate cu dorinţa poporului, că doar nu degeaba s-a făcut celebrul referendum), vrea să reducă numărul judeţelor.

În loc de 41 de judeţe (+1, Bucureştiul fiind o entitate separată) guvernul vrea să reîmpartă România în 7 (+1, Bucureştiul va fi tot separată). Judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj vor fi unite într-o nouă unitate administrativă, cu capitala în municipiul…

Conform ştirilor, bătălia pentru a deveni capitala noului superjudeţ se va da între Oradea şi Cluj-Napoca. Cică Bihorul este unul dintre cei mai mari contribuitori la bugetul de stat, fiind în top 10 pe ţară. Pe de altă parte, nimeni nu poate nega că municipiul Cluj-Napoca este mult mai dezvoltat din majoritatea punctelor de vedere ca mica noastră urbe.

Ce credeţi, dacă se va realiza reîmpărţirea României, are Oradea şanse să devină centrul regiunii sale?

/The Fan/

Foto: Wikipedia

PS: Cuvintele preşedintelui:

Şi mai este un motiv pentru care cred că trebuie desfiinţate cele 41 de judeţe şi teritoriul reorganizat pe opt judeţe sau şapte judeţe plus municipiul Bucureşti şi zo­na metropolitană – este redu­cerea masivă a bi­­ro­craţiei şi a instituţiilor descentralizate ale statului: avem 41 de inspectorate de poliţie în loc de şapte sau opt. Tot din 41 în 41 numărăm sutele de birocraţi care fac amară viaţa po­pu­la­ţiei şi a primarilor

13 thoughts on “Oradea capitală?”

 1. Răspuns la întrebarea ta: NU. PitiBOC e din Cluj. Și dacă ne uităm doar la Electrica, Poșta, au centrele în alte orașe și nu în Oradea.

 2. Clujul e si centru universitar si cum spui tu e mult mai dezvoltat.

  Poate ca daca s-ar fi facut miscarea asta peste 2-3-4 ani, am fi avut mai multe sanse, pentru ca trendul e ok pentru Oradea, spun eu.

  Daca-l mai adaugam pe Boc, clar n-avem nicio sansa.

 3. 1. Birocratia va fi si mai mare, vezi cazul Frantei, Germaniei
  2. Clujul va acapara 90% din fonduri, Salajul va fi si mai saraca ca si pana acum
  3. Ce ar fi sa ne reorganizeze cu Bihar Megye, daca tot e vorba de regiuni transfrontaliere?

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading