Legalize medical LSD!

Drogurile se împart în mai multe categorii: sedative, stimulente, euforice, halucinogene. Unele cauzează dependență, altele sunt chiar benefice organismului (de exemplu, marijuana relaxează căile respiratorii etc.). Totuși, cine se aștepta să se găsească o utilizare medicală pentru LSD?

Un studiu condus de doi psihiatri arată că drogurile halucinogene – mai exact LSD, acidul lisergic dietilamid-25 sintetizat pentru prima oară în 1938 de către un chimist elvețian – poate avea efecte benefice asupra sindromului ”durerilor de cap în mănunchi”, cluster headache syndrome, supranumit și ”durerea de cap sinucigașă”. Boala cauzează atacuri de dureri de cap care apar odată sau de două ori pe an și țin o lună sau două, în până la 6 reprize pe zi. Durerea poate fi atât de tare încât bolnavul ar prefera să se sinucidă (de aici și denumirea populară suicidal headaches).

Studiul celor doi psihologi arată că pacienții tratați cu o variantă nehalucinogenă a LSD-ului au scăpat de durere pentru luni de zile.

LSD a fost odată un medicament folosit în psihiatrie, iar acum ar putea fi reabilitat.

/The Fan/

(via Gizmodo)

1 thought on “Legalize medical LSD!”

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading