God bless you, Dr. Kevorkian!

Dr. Jack Kevorkian, cel mai înfocat susţinător al eutanasierii care a ajutat peste 130 de suferinzi de boli mortale să treacă pe lumea cealaltă, a decedat la 83 de ani.

Doctorul Moarte, cum îl numeau unii, a susţinut toată viaţa dreptul la “moarte bună” – conform doctorului, nu are rost să prelungim suferinţa unui muribund aproape de moarte, ar trebui mai degrabă să-l ajutăm să moară liniştit. El personal a asistat la peste 130 de “sinucideri asistate” în cariera sa de patolog.

Ideile lui sunt destul de revoltatoare pentru o societate bazată pe principiul protejării vieţii umane cu orice metode, chiar şi dacă viaţa pe care o protejăm este umplută de suferinţă şi se termină cu o moarte dureroasă. Kevorkian a fost judecat în repetate rânduri, şi a ajuns la închisoare în 1999.

Dr. Jack Kevorkian a decedat pe 3 iunie 2011 după o suferinţă îndelungată. A avut cancer de ficat şi probleme cu rinichii. Doctorii nu l-au ţinut în viaţă – moartea sa nu a fost dureroasă.

Să-i spunem adio folosind cuvintele scriitorului Kurt Vonnegut: God bless you, Doctor Kevorkian! Dormi în pace.

Voi sunteţi de acord cu eutanasierea (sinuciderea asistată) în cazul bolnavilor incurabili care nu au şanse de supravieţuire?

/The Fan/

2 thoughts on “God bless you, Dr. Kevorkian!”

  1. Daca ai dreptul la viata, ar trebui in mod normal sa ai dreptul si la moarte. Cand suferi de o boala incurabila, iar efectele acesteia te fac mai mult sa suferi si te impiedica sa te bucuri de viata ca un om normal, ce rost mai are? Iar ambitia unor persoane de a te tine in viata in ciuda acestor lucruri, este un lucru foarte egoist, indiferent de explicatie…

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading