Citesc la Arhi:
am ajuns să îmi pun întrebarea, în sistemul rromânesc de învăţământ nu există nicăieri lecţia Cum să faci un CV perfect?
Ideea de mai sus m-a pus pe gânduri: sunt multe chestii care Ministerul Educaţiei le-ar putea include în programa şcolară, chestii într-adevăr utile care se predau în Vest sau în SUA, dar care nu au nici urmă acolo.
Ca de exemplu:
1. Dezbateri – arta de a argumenta pro sau contra unui lucru. Să ştie copilul cum să-i convingă pe ceilalţi prin argumente şi nu prin urlete, ameninţări şi înjurături.
2. Bucătărie: să nu stea copilul uitându-se ca boul la poarta nouă când i se face foame şi nu e nimeni acasă. Şi nu, nu doar pentru fete.
3. Autoapărare: Mulţi profesori de educaţie fizică sunt foşti sau actuali sportivi de performanţă. Unul dintre cei pe care i-am întâlnit pe vremea mea a fost jucător de baschet – el ne-a învăţat bazele acestui sport. Un altul a fost aruncător de greutăţi. De ce nu se angajează câte un karateka pe acest post? În caz de nevoie, un kata te poate ajuta mai mult decât driblingul…
+1. Limbajul corpului – eu unul aş face materie separată din acest lucru. Să vezi în spatele cuvintelor şi să ştii ce vrea să spună de fapt interlocutorul tău este un avantaj enorm în viaţă.
Voi ce materii aţi vedea cu plăcere în programa şcolară?
/The Fan/
Metode noi și ingenioase de supraviețuire: phishing, hacking, cracking.
Da, şi spargeri, buzunărit, înşelăciuni…
Limbajul corpului se face la negociere (adica eu una am facut)
Dezbateri se fac si astea… dar nu peste tot 🙁
+in viitorul apropiat unele licee vor face optional ore de Cinematografie (deja sunt proiecte cu nccr.ro)
Ar fi o treaba daca s-ar adauga, macar optional, niste cursuri de fotografie…
Cum sa faci bani fara sa-ti vinzi timpu si viata ca un sclav
@guy: adica ore de gandire a la romani.. sau ce? 🙂
ar fi bine ora de etica
@nsanyi doar nu crezi că aşa vom scăpa de spam? 😀
Ar merge bine cursuri de dans in scoala, si nu ma refer doar la chestii optionale, si obligatorii. E mult de invatat si pe partea asta, imbunatateste pe langa abilitatile de dansator si pe cele de comunicare, socializare…
M-am trezit ca se poate si e fain abia dupa ce am terminat liceul… da’ tare fain a fost! 🙂
Totodata, implementate in cadrul unei discipline (materii?!) a catorva modele de training, gen creativitate, comunicare, diferente culturale intre zonele globului (trecerea peste socul cultural, de-astea)… eventual pe “module” distincte, pe semestre.
Ora de ecologie
Ora de circulatie rutiera
Aaaaa…si,obligatoriu,insistat pe orele de limba romana si gramatica