Ponturi anti-mahmureală

Românii îşi petrec de obicei weekendul de 1 mai la iarbă verde, cu mulţi mici, multe grătare şi cantităţi considerabile de alcool. În acest an weekendul de 1 mai a fost scurt – a ţinut de vineri dupămasă până la duminică seara – dar şi în acest timp se poate consuma alcool din belşug, ceea ce poate cauza o boală tipică bărbătească: mahmureală.

Iată nişte ponturi pentru a vă uşura capul cât un Boeing 747:

Milkshake de banane imediat ce te trezeşti. Laptele ajută la liniştirea stomacului întors pe dos, banana ajută să scapi de gustul oribil de a doua zi dimineaţă. Reţeta e simplă: lapte, îngheţată de vanilie, banane, zahăr după gust. E dulce, e rece, dar câteodată tocmai asta te determină să dai afară tot ce mai ai în stomac…

Ciocolata contracarează efectul toxic al alcoolului, plus că energia pe care o conţine te ajută să te târăşti până la duş.

Bea o bere. Această reţetă nu a fost dovedită ştiinţific, în schimb pe mine m-a ajutat extrem de des să ajung din nou fresh după o noapte “furtunoasă”. Berea să fie neapărat rece. Se poate înlocui cu apă tonică rece ca gheaţa, după gust – eu rămân la bere.

Juma’ de pălincă de prune + o masă copioasă – asta dacă te ţine stomacul. Dacă ţi-ai nenorocit colecistul, vei vomita tot, dar după o scurtă perioadă îţi vei putea readuce stomacul la stare de funcţionare cu un “copăcel” urmat de o mâncare grasă. Mi-am revenit folosind această metodă după o petrecere a burlacilor care a ţinut de la 9 seara la 6 dimineaţa, cu multă bere amestecată cu tequila. Pălinca să fie neapărat de casă, curată, de cel puţin 50%! Altfel nu garantez efectul…

Voi ce metode anti-mahmureală folosiţi pentru a scăpa de efectele nedorite a chefurilor stropite cu alcool?

/The Fan/

8 thoughts on “Ponturi anti-mahmureală”

 1. La mine funcţionează mereu reţeta:

  – apă minerală
  – o masă cât mai copioasă
  – ceai de fructe îndulcit cu miere

  Berea funcţionează şi ea… e pentru cei norocoşi, care o pot lua dimineaţa de la capăt :))

 2. Se numeste Quarelin si e o pastila pentru dureri de cap puternice. Plus apa plata macar un litru pentru rehidratare. Plus ceva odihna dupa astea.
  Zic oricind pas la tratarea mahmurelii cu alcool. Desi unii ar zice ca vorbesc prostii, nici unul nu poate sa imi demonstreze asta.
  Problema mahmurelii e ca alcoolul deshidrateaza, papa mineralele, contracta vasele de singe ( de aici dureri de cap) etc. Si tu ii dai tot cu alcool ?
  Bea o sticla de apa plata, baga mincare, ia o pastila si ceva rabdare. Nu exista metoda de ati reveni instant.
  Poate doar o injectie cu adrenalina.

  ps: acum ceva ani un student la medicina mi-a tinut o polologhie in tren despre ce se intimpla la mahmureala. Si mi-a dat sfaturi despre cum sa actionez. Unele sint mai sus si pot sa spun ca functioneaza.

 3. Ca tot ai spus de colecist. Adica vezica biliara. Da, eu am probleme cu aia si daca dau o bere dimineata de dupa, nu mai vorbesti cu mine toata ziua. Si ce gust adevarat are bila ! Verde si amara si te ia de cap de nu mai poti gindi coerent.

 4. Aspirină efervescentă de la Bayer. Trec toate durerile relativ repede, dar dacă beţia a fost cruntă, well, nimic nu egalează un somn bun.

 5. Deci…. aaaa …. decii…. aaaa…. fara chemicale am zis… :).

  Mancare camulea, daca se poate sa nu aibe cine stie ce mirosuri, sa fie frig si aer curat. Eu asa mi-am revenit dupa o sticla de Finlandia de 700 impartita cu un polonez in Stockholm.

 6. @enzo: unde gasim si noi ceva mincare camulea ? :))
  Fara chimicale chiar nu poti sa treci, mai ales daca ai in fata o zi plina la munca.
  Ideal e sa iei o pastila de cap inainte de a te culca. Si sa bei multa apa tot inainte de a te culca. De obicei sintem prea matoli ca sa ne mai amintim astfel de detalii 🙂
  Oricum, experienta si virsta m-au invatat un lucru: sa beau numai bauturi bune. Fara prea multe chimicale. Un vin rosu/alb sec, o bere curata poate si o vodca buna.
  Pentru ca atunci cind te apuca dracii la bila, nu o sa mai poti bea toata viata asa cum o faceai in tinerete. Si urmarile sint groaznice.

Comments are closed.