Era decăderii

Citesc presa online şi găsesc veşti despre sfârşitul inevitabil. Ce se sfârşeşte? Lumea, as we know it. Adică?

Realitatea citează Money.ro, care la rândul ei citează un blog obscur din Italia, care citează un scriitor SF cyberpunk cunoscut, Bruce Sterling. El susţine că Facebook nu are viitor: cică în 10 ani proiectul lui Zuck va fi uitat. El dă drept exemplu MySpace, o reţea de socializare care a strălucit şi a decăzut (noroc că fondatorii l-au vândut din timp).

Zece ani înseamnă mult în online. În zece ani trendurile se pot schimba chiar şi de zece ori, deci ceea ce spune Sterling e un lucru posibil. Dar – Alas! – presa online a intrat în panică, îndemnând utilizatorii să-şi salveze pozele. Repede, că 10 ani trec cât ai clipi…

(sursa)

Celălalt lucru a cărui sfârşit se anunţă online este era PC-urilor. Acest anunţ este făcut de un fost angajat Apple, mai exact Jean Louis Gassée, fost preşedinte Apple Products Division. El susţine că Apple va renunţa la Intel în favoarea unor procesoare ARM mai eficiente şi se va axa pe echipamentele portabile bazate pe acest chip. Deasemenea, Gassée prevede declinul Intel, producătorul fiind depăşit pe piaţa care contează cel mai mult, mai exact pe cea a echipamentelor portabile.

Personal nu sunt de acord – echipamentele mobile economice sunt frumoase, dar nu sunt potrivite pentru muncă, pentru redare multimedia de calitate, pentru jocuri serioase, deci cred că PC-urile mai au de trăit ani buni până vor fi înlocuiţi – şi vor fi înlocuiţi de nişte echipamente mai puternice, în nici un caz de unele mai slabe.

Omul nu renunţă la redarea 1080p în 3D cu 70 fps şi sunet DTS doar pentru că un tablet consumă mai puţin…

(sursa)

Ce credeţi că se va mai sfârşi în curând?

/The Fan/

PS: şi Hi5 e în scădere!

PPS: Foto via

3 thoughts on “Era decăderii”

  1. Nu am fost niciodata fanul laptopurilor sau al altor mini gadgeturi (au si ele rolul lor) dar nu vor inlocui niciodata un PC (pe care ti-l configurezi cum vrei tu).

    Nimic nu tine o vesnicie, asa ca fiecare cacat va decadea pana la urma si va apare altul mult mai stralucitor (poate o balega).

  2. myspace is alive n rolling-toti muzicienii wannabe sau seriosi au spatii acolo…wtf?
    facebook e f tare, minus porcariile de spam si spionaj, dat tot nu-mi vine sa rneunt la ele..in rest..dumnezeu cu mila

Comments are closed.