13 thoughts on “Bergenbier nefiltrata (?)”

 1. No asta chiar vreau s-o gust să vedem cum e. Cică pe 5 mai l-au lansat. Eu încă nu am văzut pe la noi. De fapt după cum arată eticheta, la fel ca la cea normală, se prea poate că nu am observat-o eu.

 2. O persoana din domeniu mi-a spus ca berea nefiltrata nu se pastreaza prea mult, de aceea se serveste mai mult la halbe. Ma intreb ce are cea de sus mai special de merge imbuteliata

 3. Bergenbier nefiltrată a fost una dintre cele mai mari dezamăgiri pentru mine. Încă îmi mai pare rău că am încercat-o. Nu e nici la degetul mic al oricărei beri nefiltrare pe care am băut-o înainte. Nu ştiu cum e Ursus nefiltrată, dar am impresia că o fi mai bună decât Bergenbier.
  Ce gust autentic avea nefiltrata aia din Little Pub de la Timişoara …

 4. @Bogdan & @Dragos Mone

  Raspuns pe scurt:
  Mda, cam asa e. Insa dupa filtrare au tulburat-o la loc, pentru a o face mai “aspectuoasa”. Asta in masura in care o bere tulbure e aspectuoasa. Sau o fi o chestie de moda? …

  Raspuns pe lung:
  In mod normal o bere filtrata ramane perfect clara. A se vedea diferenta dintre berile Hefe-Weissbier (cum se observa ca e exemplarul prezentat), si Kristall-Weissbier care e sora filtrata a primei.

  Ma gandesc ca tocmai din motiv de shelf-life au filtrat-o pe asta, ca sa se tina multe luni sau chiar ani, in schimb a trebuit sa ramana o bere tulbure, pentru ca se pare ca e la moda berea tulbure (a.k.a. nefiltrata) si in consecinta au tulburat-o la loc, intentionat.

  Tulburimea vine de la drojdie (de aceea amesteca chelneritele prin localuri ultimul deget de bere din sticla si apoi il toarna in pahar) si proteine. Si doar pentru a ma face bine inteles, exista si beri nefiltrate limpezi precum cristalul – limpezite doar prin decantare), deci a nu se pune semn de egalitate intre “nefiltrata” si “tulbure”.

  Alex G.

 5. Am participat la un focus group unde am discutat si degustat aceasta bere. Daca are acelasi gust ca atunci, e excelenta.
  Bergenbier s-a trezit si a facut ceva fain.

 6. Doamne dar voi sunteti culmea cu comentariile astea. Bergenbier nefiltrata nu e o bere din categoria specialitati cum ati numerat voi acolo mai sus. E o bere buna pe care sa o poata cumpara oricine. Nu ai nimic a doua zi de la ea daca te imbeti.

Comments are closed.