Am fost și n-am fost la concert…

Sâmbătă seara, parcarea Lotus Mall, ora 18:55. Lumea se adună în fața scenei. E soare, e cald, zona miroase a canal și a picioare nespălate. O scenă tipic românească. Tehnicienii își fac de lucru pe scenă.

Ora 19:00. Concertul încă n-a început. Oamenii stau pe asfaltul încins, discută, ascultă muzica (?), așteaptă începerea concertului. Artiștii nu apar încă. Sfertul academic?

A trecut. E ora 19:15, artiștii nu sunt nicăieri. Tehnicienii încă mai lucrează pe scenă, pregătesc chitările, încearcă fumigenele, fumează, discută.

19:30. Tehnicienii au acoperit instrumentele cu bucăți mari de pânză neagră. Mirosul de canal devine insuportabil. Încep să mă enervez, dar mă decid că le mai dau o șansă, adică 10 minute.

19:40. M-am săturat să tot aștept. M-am decis să mă las păgubaș, am plecat cu gust amar. Păcat că firmele care sponsorizează aceste evenimente se asociază cu niște organizatori care nu-și pot respecta propriile termene.

19:50. Am plecat, sunt deja departe. Mă ajung din urmă sunetele concertului. Nici măcar Iron Maiden nu și-a permis o întârziere mai mare de 30 de minute, și ei veneau de la o distanță ceva mai mare…

Stau și mă gândesc: să fi fost oare intenționată întârzierea, sau firma organizatoare a concertului a fost chiar atât de incapabilă? Sau e vorba doar de lipsa de respect pentru public?

/The Fan/

6 thoughts on “Am fost și n-am fost la concert…”

 1. Tipic românesc. Am senzația că pe la noi e o plăcere să aștepți, să stai la coadă. Probabil unora le lipsește acest aspect comunist. Ce vremuri erau alea când stăteam la pașapoarte vreo 3 zile toată familia, jumate de zi la butelii …

 2. Eh, vârsta medie era de 15 ani, deși eram câțiva cu vârsta peste 30… ăștia n-au de unde să aibă deprinderi comuniste.
  Poate e o chestie genetică…

 3. De obicei la noi e lipsa de respect si din partea organizatorilor si din partea trupelor.
  De obicei e vruta intarzierea acesta, dar de multe ori devine penala.
  Eu sunt o persoana punctuala si cum zice americanu’ “Time is money” nu imi place sa pierd vremea aiurea mai ales cand imi stabilesc un anumit program.
  Dupa “sfertul academic” ma iau si plec iar persoana respectiva cu siguranta se alege cu niste blesteme si cateva injuraturi (ca asa imi place mie).

Comments are closed.