Peşti mutanţi, sau cum tabloidul Pro loveşte din nou

Jurnalismul român dă dovadă din nou de un profesionalism enorm.

Ameninţarea nucleară este în creştere, japonezii deversează 11500 de tone de apă uşor radioactivă în ocean. Din această cauză radioactivitatea din oceane creşte, dând naştere unor monştri a apelor.

Godzilla

Scenariul este unul îngrozitor, scos parcă dintr-un film SF. Godzilla parcă…

Primele bombe atomice au fost aruncate tocmai asupra Japoniei, prin 1945. Înainte de aceste evenimente, SUA a mai făcut diverse teste atomice, chiar şi pe teritoriul propriei ţări. Rusia a făcut multe teste, subterane, subacvatice, şi nu numai – toate ţările care deţin actualmente armament nuclear şi-au încercat la un moment dat armele de acest fel.

Centrale nucleare sunt o grămadă prin toată lumea – în luna septembrie 2010 au fost aproape 450 – care, oricât de sigure ar fi, tot au câte un pic de pierdere.

Putem trage concluzia – avem parte de poluare nucleară de aproape 70 de ani şi nu ne-am transformat în mutanţi. Nici copiii născuţi după dezastrul din Cernobîl n-au trei braţe, patru ochi şi cinci perechi de coaie. Nici Godzilla nu ne-a atacat, nici supereroii nu se plimbă pe străzi – şi Cernobîl e un pic mai aproape ca Fukushima…

Fukushima nu e prima zonă lovită de radiaţii, dar nici ultima. Dezastre nucleare au mai fost şi vor mai fi (din păcate), iar presa profesionistă va încerca să scoată un ban “cinstit” din panica oamenilor.

PS: Ca fapt divers, ştiaţi că apa termală de la Felix este uşor radioactivă?

/The Fan/

 

3 thoughts on “Peşti mutanţi, sau cum tabloidul Pro loveşte din nou”

  1. Amuzant este ca unii pun tocmai pe seama radioactivitatii naturale a Terrei, nu tocmai mica, biodiversitatea actuala. Dar parca tot Godzilla este mai interesant :))

Comments are closed.