OK la autogară

Consiliul Local a aprobat planul pentru o nouă autogară la marginea de Est a oraşului, mai exact în zona capătul de linie de tramvai din Nufărul. Clădirea va fi una modernă, cu toate dotările necesare unei astfel de clădiri. E un pas spre bine, dar sper ca măsurile să nu se oprească aici.

Precum probabil ştiţi, transportul rutier de persoane între localităţile din judeţ este concesionat către firme private. Momentan autobuzele lor se opresc exact unde au chef, neexistând un loc amenajat pentru ei. Autobuzele şi microbuzele lor încurcă uneori circulaţia, dar nu numai ei – zilnic, la capătul Căii Clujului (aproape de sediul Poliţiei Rutiere) se adună o grămadă de elevi care aşteaptă autobuzul. Sunt mulţi, aşteaptă autobuzul în soare, în ploaie, în zăpadă şi ger.

Pentru a normaliza situaţia, am avea nevoie nu de o singură autogară, ci de cel puţin patru – una în Nufărul, alta în Rogerius (în zona podului CFR), încă una la Metro şi alta în zona Real. Astfel autogările ar putea deservi toate autobuzele şi toţi călătorii, accesul la ei ar fi relativ uşor (toate zonele fiind accesibile cu ajutorul transportului în public) şi n-ar mai încurca circulaţia şi aşa haotică din oraş. Călătorii ar putea aştepta autobuzul în condiţii civilizate, ar fi loc pentru cafenele, chioşcuri, magazine de tot felul, s-ar crea câteva locuri de muncă… ar fi un lucru benefic pentru toţi.

Sper ca autogara din Nufărul să fie doar primul pas.

/The Fan/

Via

2 thoughts on “OK la autogară”

  1. Din surse credibile am urmatoarele informatii:

    – Se va mai face inca o autogara in zona fostului post de control de pe Clujului, unde e acum un peco abandonat in perioada de constructii.
    – Autobuzele pt curse externe vor putea intra in oras in urma achitarii unei taxe si vor putea folosi statiile OTL pentru oprire, dar nu si pentru stationare.
    – Situatia chiar se va “normaliza” si se vor mai construi inca 3 autogari, exact asa cum te-ai gandit si tu.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading