O nouă zi, un nou weekend – scurte de vineri

Se mai termină o săptămână – nu mai e mult, sunt doar câteva ore până ieşiţi cu toţii de la birou, de la şcoală, de la locul unde aţi petrecut o grămadă de ore în timpul zilelor de lucru trecute. Iată nişte scurte care să vă diversifice ultimele ore din săptămâna de lucru, să vă pregătească pentru un weekend scurt şi ploios:

  • Cloud Player, noua invenţie Amazon care le va permite utilizatorilor să-şi încarce muzica pe “cloud”-ul lui şi s-o asculte când vor ei, naşte multe controverse. Vom asista, probabil, la un război judiciar între Amazon şi casele de discuri. Ars Tehnica are detalii.
  • Apropos de muzică: din cauza situaţiei financiare precare, la baza căreia stă pirateria care a lovit industria muzicală română din plin, rapperul Ciuraru s-a decis să renunţe la stilul Hip Hop şi va trece la un stil mai “vandabil”. Încă nu s-a specificat care va fi stilul ales de rapperul bihorean (se discută de manele), dar producătorii lui promit să scoată un nou album înainte de terminarea verii. Detalii aici.
  • Conform Gartner, iPad este cel mai de succes tablet din lume – cu o cotă de piaţă de peste 80%. Succesul se datorează probabil faptului că a fost primul tablet intens mediatizat, şi nu de altcineva ci de Steve Jobs, marele guru al Apple Computer. Analiştii prevăd că acest trend va continua şi în 2011.
  • Google lucrează la o aplicaţie care recunoaşte feţele, fiind capabil să facă corelaţia dintre o faţă dintr-o poză şi un cont Google.  S-a dus vremea când trebuia să te rogi ca o fată frumoasă să-ţi dea numărul de telefon – de acum va trebui să-i faci doar o poză şi să cauţi pe Google adresa ei de e-mail. Brave new world

Vă las, dorindu-vă un weekend foarte plăcut.

/The Fan/

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading