Juris-my-dicktion

Azi dimineaţa mă deplasam liniştit cu tramvaiul să fac piaţa – doza săptămânală de marfă de contrabandă – când am observat o chestie. Două fete tinere (16-17 ani după cum arătau şi după cum discutau) au fost abordate de un controlor OTL după ce au coborât din tramvai cu intenţia de a le verifica legitimaţiile de călătorie.

Mă întreb: oare până unde are controlorul drept de control? Doar în tramvai sau şi în staţie?

Eu unul ştiam că nene în uniformă albastră are dreptul să mă controleze dacă sunt în tramvai, nu şi dacă sunt în staţie. Iar odată coborât din tramvai “jurisdicţia” sa se termină, n-are nici o treabă cu biletul sau abonamentul meu!

Am dreptate?

/The Fan/

6 thoughts on “Juris-my-dicktion”

  1. În mod normal, dacă controlorul e în staţie, iar tu cobori din tramvai, e normal să îţi verifice biletul sau abonamentul, chiar dacă eşti în staţie. Cel puţin eu aşa consider. Evident, dacă eşti în staţie, nu are niciun drept, însă atunci când cobori din tramvai, eu zic că da.

  2. Se bagau si ei in seama ! Ar trebui sa circuli fara bilet sa aiba motiv sa se ia de tine si sa vezi cum reactioneaza ! Ar trebui filmati !

  3. N-am mai fost de mult cu tramvaiul, dar intr-o vreme parca erau ceva cosuri de gunoi pentru bilete in dreptul usilor. Se specifica pe ele ca sunt pentru bilete, iar locul prin care sa arunci era destul de ingust, astfel incat sa nu poti indesa flacoane sau cotoare de mere, doar obiecte mici. Ma intreb, daca trebuie sa pastrezi biletul pana la coborare, ce rost mai aveau acele cosuri?

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading