Interzis la ceaun?!

A venit vremea bună, lumea vrea să iasă din casă. Unde altundeva: la iarbă verde, la un grătar, un bogracs, o clisă friptă… dar acum nu mai are voie. Cauza aparentă este incultura românului în ceea ce priveşte deşeurile: săturaţi de mormanele de gunoi lăsate în urmă de “gastro-turişti” i-au determinat pe parlamentari să ia măsuri.

Conform legii, românul nu mai are voie să-şi facă mâncarea acolo unde îi pică – trebuie să folosească locurile special amenajate de primării. Locurile respective vor fi dotate cu coşuri de gunoi şi toalete ecologice, iar “turiştii” vor fi obligaţi să le menţină în ordine, curate şi în întregime.

Legea Picnicului, care priveşte “orice activitate de recreere desfăşurată pe domeniul public sau privat al statului şi/sau unităţilor administrativ-teritoriale, de către una sau mai multe persoane, şi care presupune consumul de băuturi şi/sau alimente precum şi, după caz, aprinderea sau nu a focului”, prevede delimitarea zonelor de agrement şi afişarea orarului (!) după care acestea funcţionează, interzice mâncatul şi băutul în locurile publice care nu sunt special destinate acestor activităţi (!!!).

Sunt curios câţi “gastro-turişti” se vor conforma noilor reglementări şi dacă vor dispărea mormanele de PET-uri, cutii de bere, conserve, pungi, punguliţe, sticle, borcane, tampoane, you name it, care pot rămâne în urma unor cete de petrecăreţi în aer liber – sau şi această lege va fi respectată exact cum se respectă cea care interzice fumatul şi vorbitul la telefon în timpul conducerii…

Deasemenea, sunt curios dacă oamenii vor sta la coadă la locurile de făcut focul în locurile desemnate sau vor ignora prevederile şi vor găsi ul loc lăturalnic pentru a-şi pregăti un bogracs ilegal…

/The Fan/

PS: Legea a trecut de Parlament…

6 thoughts on “Interzis la ceaun?!”

  1. Atunci vor disparea mormanele de gunoaie lasate in urma de cei care ies la iarba verde cand langa fiecare gratar, ceaun sau grup de oameni va sta cate un politai cu amenda grasa pregatita… Asta cu educarea ecologica, responsabilizarea, bla-bla… nu e de noi (nu de marea majoritate) inca… noi mai avem de invatat lectia educatiei prin pedeapsa la buzunar si apoi vom mai face de bunavoie unele chestii… Oare de ce cand ajungem prin alte tari ne gandim de 2 ori inainte sa parcam aiurea, sa nu aruncam gunoaie pe jos si in general sa respectam niste legi pe care in propria tara le ignoram cu totul?
    Tschüssi de la Ghiusi 🙂

  2. … deşi nu e greu. După ce faci tot ce vrei, aduni gunoiul (nu durează mult), îl bagi în tomberonul pus acolo de autorităţi (dacă există) sau îl bagi în maşină şi arunci în tomberonul din faţa blocului.
    Nu e greu, dar ţăranul nu face aşa ceva, că e sub demnitatea lui de curăţător de grajduri în cizme de cauciuc Armani…

  3. Totul s-ar putea rezolva cu amenzi mari şi cu oameni care să le aplice.

    Nimeni nu se naşte civilizat. E format de societatea în care trăieşte. Şi cum la noi societatea formează mârlani, cel mai simplu mod de a “modela” aceste caractere este prin amenzi usturătoare. Aşa se civilizează toţi!

  4. La noi problema nu e amenda, ci lipsa celor care le dau.
    Pe câţi i-a amendat poliţia pentru că aruncau mizeria pe jos? Eu am auzit un zvon despre un tip, dar cică şi el se judecă – în timp ce mizeria din oraş se înmulţeşte exponenţial.
    Degeaba ai legi dacă nu le aplică nimeni…

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading