5 thoughts on “Foto zilei [de saptamana trecuta]”

 1. Din punct de vedere strict fotografic (tehnic si artistic), in afara de ultima fotografie, nu prea…
  Primele doua fotografii cam sufera din punct de vedere compozitional; nu au un punct forte care sa iti ghideze privirea si care sa faca ochiul sa se opreasca pe ceva mai important din punct de vedere vizual; cand abordezi astfel de subiecte foto (multiple crengi inflorite), trebuie sa eviti cumva aglomerarea asta de elemente care debusoleaza privirea (iti fug ochii pe toata fotografia si pana la urma nu reusesti sa te opresti la ceva care sa te atraga in mod special). E adevarat ca florile (de orice fel ar fi ele) sunt frumoase sunt placute privirii, un copac in floare e un spectacol in sine, dar incearca sa il vezi (fotografic) ori ca pe un intreg de sine statator ori sa te concentrezi pe anumite detalii care il fac unic. Aglomerarile acestea de elemente (crengi, frunze, flori) in general nu ajuta unei fotografii.
  Spunand aceste lucruri si judecand doar din punct de vedere fotografic, nu vreau deloc sa exclud factorul afectiv care te-a facut sa faci aceste fotografii. Ai vazut ceva fain si ai fotografiat; nu e deloc un lucru rau, cu atat mai mult cu cat daca te-ai si oprit din drum si ai pus aparatul la ochi pentru a imprtaliza imaginile, inseamna ca tie chiar ti-a placut ce ai vazut.
  Si la a treia fotografie am cateva obiectii (tot fotografice), dar mi se pare – din cele 3 – cat de cat mai potrivita pentru wallpaper. E aerisita, ai un punct forte (papadiile imbratisate), chiar daca e plasat cam nepotrivit fix pe centrul cadrului, dar focusul e bun si fundalul nu deranjeaza. As fi eliminat totusi papadia aceea din coltul dreapta jos. Interesanta nuanta de mov de pe fundal (probabil e rezultatul balansului de alb calculat de aparat), dar da bine cu galbenul papadiilor.
  Stii cum ai mai putea sa te verifici in cazuri din astea de nehotarari fotografice? Pui fotografia respectiva ca wallpaper si vezi… daca rezista 2 saptamani acolo si iti place si dupa perioada aceea, atunci e OK.

 2. @Dan: Mersi! M-ai daramat! 🙂
  E cel mai bun comentariu primit pana acum.

  Ai idee cu cine pot sa fac un curs foto aici in oras? Tu esti departe … 😀

 3. Magnoliile sunt din parcul Muzeului?
  la Brasov ninge, nu au inflorit inca pomii
  parca suntem pe alta planeta!

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading