Compania X vrea să-ţi fie prieten

Firmele îşi fac conturi pe Facebook prin care îşi promovează produsele sau serviciile – până aici e OK. Conturile Facebook a firmelor sunt popularizate cu scopul să le ajungă mesajul (publicitar, whatever) la o audienţă cât mai mare.

Firmele au la dispoziţie un serviciu dedicat Facebook, numită “Pagină”. E gratis, te înregistrezi, introduci setările, bagi pozele, eşti pe Facebook. Arată aşa:

Există posibilitatea să se creeze pagini pentru firme, artişti, cauze, produse, organizaţii etc. Toate persoanele juridice (adică cei care nu sunt persoane de rând ca tine sau ca mine) au pagină. Da?

Ei bine, Nu…

Momentan am în lista de prieteni (atenţie, nu în lista cu interese) 67 de persoane juridice – portaluri, cafenele, firme de distribuţie, redacţiile ziarelor locale, pizzerii, you name it. Toate sunt în lista de prieteni, dar nici unul nu are o pagină. Nu mai vorbesc de instituţiile locale…

Am aflat că firma X a terminat facultatea Y la Universitatea din Oradea, s-a născut la Huşi şi stă în Oradea-Mare. Am aflat, deasemenea, că firma Z e interesat de modă şi de Academia Caţavencu. Funny, huh?

De ce scriu chestiile astea? De ce mă deranjează? Pentru că dacă Facebook îmi recomandă prieteni (din când în când mai nimereşte şi o persoană pe care chiar o cunosc) apar chestii de genul:

… iar când vreau să văd cine sunt totuşi prietenii noştrii comuni, apare o fereastră de genul celui de mai jos:

Din 28 de “prieteni” comuni 25 nici măcar nu sunt persoane adevărate! Cum poţi socializa online în aceste condiţii?

Am o rugăminte pentru cei care se ocupă de social media la firmele respective: instrumente aveţi, învăţaţi să le folosiţi cum trebuie!

Mulţumesc,

/The Fan/

2 thoughts on “Compania X vrea să-ţi fie prieten”

  1. Eu dat report la toti prietenii de genul asta.
    Report/Block This Person -> This profile is pretending to be someone or is fake -> Represents a business or an organization.
    Si pe mine ma scoate din sarite rau treaba asta.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading