Cât de tâmpiţi pot fi americanii?

Motto: Cine seamănă vânt, culege furtună

Scandal imens: un preot nenorocit (cică integrist, ceea ce înseamnă, conform Wikipedia, catolic fundamentalist) din SUA a judecat şi a ars Coranul. Drept răspuns, nişte afghani (despre care se ştie că sunt o naţie religioasă fundamentalistă) s-au enervat (te miri?) şi au atacat biroul ONU din Mazar-i-Sharif (din nordul Afghanistanului) şi au ucis 11 oameni, printre care români, norvegieni, suedezi. N-am auzit de victime americane. Am auzit de o victimă română care ar fi fost decapitată de protestatari.

Cât de tâmpiţi pot fi americanii? Oamenii din Afghanistan sunt oricum supăraţi (da’ supăraţi rău) pe americani pentru prezenţa lor în ţară, iar acum vine un tâmpit care le enervează şi mai tare prin arderea cărţii lor sfinte… Au murit oameni, nevinovaţi…

Oare preotul ăla idiot s-a gândit măcar o clipă la consecinţele acţiunilor sale? Oare a judecat înainte de a face o asemenea prostie? Oare va putea dormi noapte după ce află că au murit oameni din cauza idioţeniei sale?

Da, va putea dormi noapte. Nenorociţii de genul lui, cu mintea prea slabă pentru a judeca, consideră că ei acţionează după cum vrea Bunul Dumnezeu cu scopul de a răspândi singura religie adevărată peste tot în lume! Care pace, care iubire – principiile de bază a creştinismului de la Iisus încoace! El nu se va simţi vinovat, el va crede că a făcut un lucru decent şi va considera victimele “un rău necesar”…

Oare cum se vor simţi apropiaţii funcţionarului român când se vor gândi că prietenul lor a murit decapitat din cauza unui idiot nenorocit care a făcut o prostie mare la mii de kilometri depărtare?

/The Fan/

12 thoughts on “Cât de tâmpiţi pot fi americanii?”

 1. din câte știu eu, acel preot a renunțat la a mai arde coranul, după un mare scandal mediatic și intervenția personală a lui Obama. Coranul deci nu a mai fost ars.

 2. WTF?

  Dacă eu sunt creştin şi aflu că un musulman X arde o biblie în Indonezia, mă enervez şi ucid un vecin musulman, atunci X este responsabil pentru crima mea?

  Nu ştiu, când au fost scandalurile cu caricaturile cu Mahomed, au fost astfel de cazuri? A fost cineva omorât de talibani? Dacă da, caricaturistul e de vină?

 3. Adi, pana la urma a revenit si l-a judecat, apoi l-a ars.

  A declarat azi ca el nu se simte cu nimic responsabil pentru ce s-a intampalt dupa.

 4. Terry Jones a renunțat anul trecut (11 septembrie), nu și anul ăsta, 20 martie, cînd a ars Coranul în cadrul unei ceremonii deschise publicului, la Gainesville (Florida), în prezența a circa 30 de persoane.

 5. atat popa cat si afganii respectivi dovedesc pt a nu-stiu-cata oara ca religia este cea mai mare mizerie pe care oamenii o puteau inventa

 6. Nu este adevărată concluzia pe care o trage comentatorul ACM. Ar putea trage o astfel de concluzie și despre fotbal și despre avocați și despre orice altă categorie care I SE PARE că e “o mizerie” doar pentru că există anumite incidente legate de categoria respectivă.

  Ceea ce dovedesc “atît popa cît și afganii” este faptul că ființele umane implică pînă și religia în manipularea ideologică (politică).

  Păi și muzica este “cea mai mare mizerie pe care oamenii o puteau inventa” atunci cînd e folosită propagandistic, ideologic-agresiv. (Hitler, Ceaușescu, China și Coreea comuiniste)

 7. @The Fan Daca unul sau doi idioti fac o prostie, nu inseamna ca toti americanii sunt prosti. Deocamdata sunt acolo unde sunt.

  Cred ca ar trebui sa ne uitam in oglinda prima data. Cred ca la noi se intampla lucruri mult mai grave, dar nu ne dam seama. Nu inteleg de ce ne place sa discutam despre altii, pana noi nu ne rezolvam problemele.

 8. de acord cu dani. Cunosc foarte mulţi americani şi sunt oameni deosebiţi. nu este corect să generalizăm.

  omul ăla pur şi simplu a vrut publicitate şi a obţinut-o. cu un preţ cam mare

 9. @Alin Cristea — cum adica ?
  “Ceea ce dovedesc “atît popa cît și afganii” este faptul că ființele umane implică pînă și religia în manipularea ideologică (politică).”

  Cum adica “pana si” ? Ne de la sine inteles ca este probabil cea mai veche forma de pacalire a “ignorantilor” ? Religia a controlat si manipulat umanitatea de mii de ani, inca o mai face, precum se vede, cu mare success.

  @ontopic – aci nu este vorba de “americani” sau “talibani” pentru ca nu poti judeca un popor dupa faptele unui individ.
  Se aplica cu success zicala : un prost arunca o piatra intr-o balta si 20 de destepti se chinuie sa o scoata.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading