Adio, Flock!

Browserul Flock cu valoare social media adăugată va muri oficial din 26 aprilie.

Într-un  comunicat trimis prin e-mail utilizatorilor acestui browser, Flock Inc. îşi anunţă utilizatorii că suportul tehnic oficial pentru Flock se opreşte pe data de 26 aprilie 2011. Deasemenea, facilităţile sociale şi de sincronizare nu vor mai funcţiona după această dată. Dezvoltatorii recomandă ca utilizatorii Flock să treacă ori la Chrome, ori la Firefox.

Motivul pentru îngroparea proiectului este trecerea echipei Flock la dezvoltatorul de jocuri online sociale Zynga, cunoscut pentru Cityville sau Farmville. De acum încolo ei vor lucra la îmbunătăţirea acestor jocuri online.

Am folosit şi eu Flock o vreme, dar am trecut rapid la un alternativ mai “light” (pentru că am un jeg de calculator la servici!) – RockMelt, un alt browser cu social media integrat, bazat pe Chrome. RockMelt e încă în starea “closed beta” – se poate folosi doar pe bază de invitaţie. RockMelt e mai eficient, foloseşte memorie mai puţină, are o interfaţă mai utilizabilă şi nişte chestii minore şi utile care îmi fac interacţiunea socială mai uşoară (Facebook chat bar, conturi Twitter multiple, feed reader, etc).

Îmi pare rău, totuşi, pentru Flock – era o iniţiativă simpatică care a ajutat multă lume.

R.I.P. Flock!

/The Fan/

PS: Am 5 invitaţii RockMelt! Dacă e cineva interesat, să-mi dea un mesaj pe Facebook.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading