Semne bune anul are. Cel puţin pentru bere.

După umila mea părere, cea mai bună bere este cea la halbă, scoasă direct dintr-un butoi proaspăt, urmată în top de cea la sticlă, cea la doză, iar pe ultimul loc se află cea la PET (care, oricât de tare s-ar agita producătorii cu materialul lor special şi Q-Pak, nici nu se apropie ca gust de berea la halbă).

Se pare că nu sunt singur cu această părere. Jan Derck van Karnebeek, director executiv (cred că aşa se traduce managing director) la Heineken România şi preşedintele Asociaţiei Berarii României a rostit următoarele cuvinte (care m-au încălzit la suflet) la o conferinţă de presă:

Berea draught adevărată şi rece nu se compară cu nimic. În România, băutorii de bere draught sunt mult mai puţini comparativ cu alte ţări. Acesta este un segment care trebuie dezvoltat

Conform statisticilor, doar 3% din consumatorii de bere din România optează pentru berea la halbă, iar cei care aleg PET-ul au o pondere de aproape 50%. Această situaţie se datorează cel mai probabil preţului – doar se vinde mult mai mult mălai decât caviar – şi a faptului că multe mărci de bere se vând exclusiv la PET.

Eu unul sper, totuşi, să se schimbe această situaţie. Sper ca domnul Karnebeek să influenţeze pozitiv nu doar consumul, dar şi disponibilitatea berii la halbă în România.

Sper să pot savura berea mea preferată (care nu e Heineken, deşi apreciez acest brand) servită într-o halbă rece pe o terasă civilizată (cu wireless, cu priză şi fără manele) pe malul Crişului.

/The Fan/

(Sursa: Mediafax)

1 thought on “Semne bune anul are. Cel puţin pentru bere.”

  1. De exemplu, eu nu beau bere draught in Romania pentru ca de fiecare data, indiferent de locatie, contine mult prea multa apa. Romanul este lacom, smecher, si tupeist.

Comments are closed.