Românii au talent?

Franşiza “Got Talent” a fost inventată de compania lui Simon Cowell, “tatăl” unor emisiuni de detectare a talentelor de genul “American Idol” şi “X-Factor”. E o franşiză de succes care a fost preluată de către foarte multe posturi TV în majoritatea ţărilor din lume.

Pro TV a preluat şi el această licenţă, şi a avut un mare succes:

Cu procentul de 75,6%, Pro TV a înregistrat vineri seară un record absolut al cotei de piaţă, obţinând cel mai mare marketshare la nivelul tuturor televiziunilor din România, luând în calcul toate tipurile de programe (divertisment, filme, meciuri, ştiri etc.)

Ce arată acest număr?

În primul rând acest procent arată că românii simt nevoia să râdă de penibilitatea altora, dar despre acest lucru au scris alţii.

Ce vreau să spun de fapt este că acest procent arată că televiziunile comerciale din sărmana noastră ţară nu au emisiuni de calitate care să atragă spectatorii.

La ce să mă uit vineri seara? La Antene va fi fotbal, ceea ce nu mă pasionează. La Kanal D nişte reality show-uri… bleah. La Acasă un serial mexican, nu e de mine. La Prima un film de categoria Z, la Naţional la fel, la TVR2 un film cu Ioana D’Arc, dar nu varianta semnată de Luc Besson – singura emisiune într-adevăr distractivă e Românii au talent. În asemenea condiţii nu mă miră că celelalte posturi sunt pustii…

Sper ca următoarea licenţă cumpărată de Pro (sau alţii, nu contează la care post mă uit la reclame) să fie X-Factor, un alt show de talente care se concentrează asupra muzicii. Mai avem nişte Costel Busuioc şi Dinu Valentin prin ţară…

/The Fan/

3 thoughts on “Românii au talent?”

  1. Nu prea mai deschid televizorul, iar cand il deschid, tot timpul sar peste PROTV si alte canale de la MediaPro. Nu stiu care o fi cauza. (singurul lucru care imi place e grafica, in rest …)

Comments are closed.