OTL scumpeşte din nou

O veste care mă priveşte, fiind şi eu unul dintre cei 120.000 de orădeni care circulă cu transportul în comun: OTL doreşte scumpirea  biletelor şi a abonamentelor începând cu luna mai.

Preţul nu creşte exagerat – abonamentul valabil pe toate liniile de tramvai şi autobuz vor costa 60 de lei (faţă de 50 de lei până acum), iar o călătorie cu bilet va costa 2 lei în loc de 1,75. Îmi voi cumpăra abonament şi de acum încolo, 10 lei nu e o diferenţă aşa de mare.

Articolul din Adevărul despre scumpirea transportului în comun conţine însă o remarcă interesantă, citez:

OTL nu mai poate suporta pierderile datorate abonamentelor gratuite şi cere scumpirea transportului local.

Cică municipalitatea nu mai decontează în aceeaşi măsură abonamentele gratuite oferite pensionarilor orădeni şi a celorlalte categorii de călători care circulă fără să plătească…

Citez de pe pagina web OTL:

Sunt scutiţi de plata taxelor de călătorie următoarele categorii de persoane:
-copiii cu vârsta sub 5 ani
– veteranii de război, eroii şi urmaşii celor răniţi sau decedaţi în revoluţia din decembrie 1989 – pe baza legitimaţiei speciale eliberată de ASCO Oradea
– toate categoriile de pensionari cu domiciliul stabil în Oradea – pe baza legitimatiei de calatorie ASCO şi a actului de identitate

Astea sunt categoriile de călători care beneficiază de gratuităţi din partea OTL.

Problema mea cu această măsură este că de această gratuitate beneficiază TOŢI pensionarii, indiferent de suma pe care o încasează pe lună. De ce nu se face o selecţie a lor pe baza venitului?  De ce nu se stabileşte un nivel de pensie peste care să nu se mai beneficieze de tot felul de gratuităţi?

Dacă nu se poate rezolva finanţarea integrală a abonamentelor gratuite, să se mai renunţe la ele, să se mai selecţioneze beneficiarii – să se mai facă o economie!

Mai pe româneşte: nu dai gratis dacă nu ai de unde!

/The Fan/

(via Adevărul, OTL)

6 thoughts on “OTL scumpeşte din nou”

  1. La capitolul beneficiari ar fi si parintii mei, insa doar mama foloseste abonamentul gratuit… cu toate ca de ani de zile nu mai sta in Oradea.

    S-au mutat acum vreo 3-4 ani in Biharia, insa cum oricum buletinele lor sunt definitive (nu mai e necesar sa le schimbe) prefera sa ramana cu buletin de oras, pentru avantajele pe care le au asa… inclusiv votatul primarului in Oradea, nu acolo.

    Insa, in aceeasi categorie de beneficiari sunt sigur ca intra si o gramada de oameni care nu ar avea, normal, drepturile respective. O verificare mai stricta a autorizatiilor gratuite eliberate ar ajuta… zic eu.

  2. cred ca am mai zis-o la tine. asta e. uneori e bine sa te repeti. la Cluj e 50 lei o singura linie, 72 (parca) 2 linii si vreo 100 lei pe toate liniile. deci voi la Oradea inca stati foarte bine. biletul cu doua calatorii e 3,5 lei. vreti la Cluj?

  3. @Daniel la Cluj aveţi şi nişte kilometri de drumuri şi şine în plus, dat fiind faptul că aveţi şi un oraş mult mai mare (şi mai civilizat, dar asta-i o altă poveste).
    Diferenţa mi se pare normală…

  4. nu cred ca are nici o legatura una cu alta. bucurestiul e mult mai mare si tot pe la 50 lei pe toate liniile e abonamentul. problema e ca acele multe gratuitati acordate studentilor (pe doua linii) si pensionarilor pe toate liniile trebuie recperate de undeva.

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading