Ospitalitate – Ioana si Dumitru Mischiu din Olari #dinRomania

Am vazut azi cea mai mare dovada de ospitalitate posibila.

Am auzit povesti cu romani care desi te vad pentru prima data, te baga la ei in casa si vor sa imparta cu tine tot ce au in bucatarie. Azi am trait povestea  pe viu.

Am trecut prin Olari si ne-am oprit la o casa oarecare. De cum ne-a vazut in fata portii, doamna Ioana ne-a invitat inauntru pentru a imparti cu noi (eram 20) o supa / ciorba. A spus ca are oale destule pline cu mancare pentru a ne servi pe toti. Face oale si ulcele (ulcele care costa ~2lei) de cand se stie, chiar si acum la 60 si ceva de ani. Din asta traieste.

Pe cat de mult mi-am dorit sa gust din acea supa oldschool, cu greu am reusit sa intru macar in curte. Nu stiu de ce dar imi era rusine si nu puteam sa prind curaj pentru a manca din mancarea unor batrani care poate nu aveau prea mult.

Cred ca am trait prea mult timp printre oameni morocanosi si acum nu-mi venea sa cred.

Simt ca voi schimba multe lucruri in viata mea incepand cu acum.

Va las cu niste poze modeste din curtea si casa doamnei Ioana.

Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

P.S: nu am mancat, ne-am indreptat spre urmatorul obiectiv.

2 thoughts on “Ospitalitate – Ioana si Dumitru Mischiu din Olari #dinRomania”

  1. Sunt multi oameni ca doamna Ioana dar putini stiu de ei. Iti dai seama femeia, care sigur nu are multe vizite, sa va vada pe voi toti, cata bucurie a avut in suflet. Multa bafta in continuare si la cat mai multe povesti…

  2. pai puteati “plati” mancarea cumparand toate oalele. si nu cu 2 lei, cu 5 lei. 1 leu de la fiecare sponsor. si apoi le expuneau in “coltul redescopera romania” la muzeul taranului roman

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading