Operaţiunea “Calul”

Tocmai am văzut un reportaj la “Ştirile Groazei” de la PRO TV. Materialul prezenta un cal – o iapă mai exact – amărât care, lăsat nesupravegheat, a intrat unde nu trebuia şi a picat într-o groapă.

Am asistat cu stupoare la cum pompierii se chinuiau să scoată săracul animal din groapă. Au reuşit până la urmă – calul, cu o grămadă de cicatrice, slab, murdar, amărât, a fost scos din groapă şi acum proprietarii vor să-l ducă la un veterinar.

Nu degeaba am evidenţiat acele cuvinte. La cum arată săraca iapă, cred că e abuzată, înfometată, bătută, păstrată în condiţii necorespunzătoare şi n-a fost văzută de un veterinar de când e. Dacă autorităţile americane ar fi văzut un animal în asemenea hal l-ar fi confiscat pe loc şi ar fi amendat sau chiar închis proprietarul fără să stea pe gânduri.

Dragi ONGişti, activişti, protectorii animalelor! De ce nu insistaţi ca animalele din jurul caselor oamenilor să fie trataţi cum trebuie? De ce nu-l atacaţi pe nene ăla cu iapa, de ce nu-l mustraţi pentru condiţiile în care îşi păstrează animalul de povară? Calul nu e un suflet? Nu e animal? E doar un instrument de muncă?

Sau sunteţi prea ocupaţi cu salvarea maidanezilor care se adună în haite şi ameninţă sănătatea – chiar viaţa – oamenilor?

/The Fan/

PS: Iată şi ştirea

 

 

 

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading