Ce poţi şi ce nu poţi controla online

Administratorii paginilor web pentru adulţi – mai exact cele cu conţinut “deocheat” (însemnând, presupun, indecent şi nepotrivit, deşi termenul înseamnă şi bolnav din cauza unui deochi şi exagerat) – sunt obligaţi prin lege să permită accesul la conţinutul lor doar pe bază de nume de utilizator şi parolă.

Prin această lege conducătorii patriei noastre măreţe vor să limiteze accesul minorilor la conţinutul nepotrivit pentru ei, să-i protejeze. Legea a venit prea târziu însă, şi nu rezolvă nimic.

Cum îşi vor putea proteja conţinutul pentru adulţi webmasterii? Vor fi nevoiţi să introducă un sistem de autentificare pe bază de nume de utilizator şi parolă şi vor fi nevoiţi să verifice vârsta celor care se înregistrează pe paginile lor. Cum pot ei să facă chestia asta?

Să verifice CNP-ul? Nu cred că e o soluţie bună.

Să pretindă datele unui card bancar şi să promită solemn că nu vor folosi datele astfel obţinute în scopuri necurate? Legea prevede şi taxarea fiecărui minut petrecut pe un astfel de site… Ar fi o soluţie, dar cine i-ar crede pe cuvânt – având în vedere că marea majoritate a paginilor web pentru adulţi din România sunt administrate de persoane fizice anonime care vor doar să câştige un ban în plus din afacerea online “deocheată”. De altfel, în momentul în care pagina respectivă începe să pretindă bani pentru accesul la conţinut omul va fugi ca înţepat către un serviciu similar – şi gratuit – din străinătate…

Am şi ajuns la problema fundamentală a legii – paginile din străinătate. Colecţiile de filme şi poze pentru adulţi din afara hotarelor se pot accesa fără nici un fel de restricţii – utilizatorul trebuie doar să declare cu mâna pe inimă că are vârsta legală pentru a viziona conţinutul lor. Copiii sunt curioşi – ei nu vor fi speriaţi sau opriţi de faptul că ceea ce fac e ilegal sau imoral.

Această lege este proastă şi inutilă – utilitatea sa a fost contestată chiar şi de cei care au elaborat-o. Această lege inutilă s-a elaborat pe banii noştrii – cheltuiţi degeaba. Singurul aspect pozitiv a legii este că poate aşa vom mai scăpa de nişte spammeri care ne încarcă inbox-urile şi rezultatele din căutări…

3 thoughts on “Ce poţi şi ce nu poţi controla online”

  1. Cum poti controla ceva ce nu poate fi controlat? Romanii prin definitie sunt inventivi. Gasesc ei o cale sa vaza pornosaguri daca chiar vor. Nu ai acces la siturile care posteaza poze si videouri cu acest gen, atunci fugi pe torente sau pe mai vechiul (nu sunt la zi daca mai exista sau nu) DC++. Vreau sa cred ca, desi devoram produse chinezesti la greu nu devenim chinezi, tara in care guvernul controleaza internetul si informatia. Vreau sa cred ca, cel putin aici pot alege ce fac. (sa ma corectez … vreau sa am iluzia ca pot face ce vreau. Daca vreu ma uit, daca nu, nimeni nu ma obliga sa intru pe aceste situri. Din pacate traim intr-o tara care are destule probleme si asa, nu cred ca asta e cea mai importanta dintre ele.

  2. o lege facuta doar ca sa para ca fac si ei ceva pe acolo, cand defapt ei doar stau si toaca banii de degeaba, banii nostri desigur.
    O astfel de lege nici macar nu ar fi trebuit sa treaca de stadiul de propunere pentru simplul fapt ca nu are nici un viitor.

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading