Sănătate (?) în România

O fată de 14 ani din Oradea avea dureri abdominale destul de mari. De două ori a fost la Urgenţe, unde i-au spus să bea ceai de chimen pentru a elimina gazele, pentru că sigur din cauza aceea o doare burta (mai ales la apăsarea părţii drepte). Ok, fata a băgat ceai de chimen, fără rezultat.

Mama fetei s-a decis că e timpul pentru o ecografie. A sunat la medicul de familie să se intereseze de un bilet de trimitere, la care a primit răspunsul că trebuie să se programeze, iar medicul nu mai are timp decât peste 2 zile.

Mama nu s-a mulţumit cu acest răspuns, s-a prezentat cu fata la medic – iar medicul i-a şi scris pe loc fetei internarea la spital (înjurând asistenta stupidă). Fata a ajuns în sfârşit la un medic internist (care şi-a înjurat non stop colegii de la urgenţe) care i-a făcut în sfârşit o ecografie şi a şi programat-o pentru operaţie. Apendicită.

Dacă mama ar fi ascultat de medicii de gardă şi de asistenta super-birocratică, fata ar fi putut ajunge în pericol de moarte – o apendicită nu e de joacă, dacă se perforează poate duce la nişte infecţii foarte serioase.

Dragi compatrioţi, aici sunt banii Dumneavoastră…

/The Fan/

8 Responses to Sănătate (?) în România

 1. karmapolice 23/02/2011 at 3:37 pm #

  bravo mamei

 2. littl3l0rd 24/02/2011 at 10:13 am #

  Vorbim de sanatate in Oradea only.Pun pariu ca e vorba de spitalul Judetean sau Gavril Curteanu unde s-au adunat toti incompetenii fara carte si fara experienta, insa cu multe pile.Cred ca nici in Bucuresti nu este atata mafie ca in Oradea.Ar fi cazul sa ii f**ta cineva cu F(mare).

 3. enzo 24/02/2011 at 12:34 pm #

  Asta imi aminteste de o noapte petrecuta la boli infectioase cu dignostic de hepatita pentru o banala indigestie, diagnostic dat de o doctorita suparata ca nu m-am inscris la ea ca medic de familie.
  Problema la noi este alta – nu prea ai cum sa ‘atingi’ un medic cu acuzatia de malpraxis.

 4. The Fan 24/02/2011 at 1:22 pm #

  @littl3l0rd să vezi ce morcov în c*r (şi haita de iepuri după ei) au fost cu toţii când a venit Cseke în oradea… :D

 5. libelula 24/02/2011 at 8:24 pm #

  Bună intuiţia de mamă şi păcat că a fost nevoie de ea. Şi eu am ajuns de câteva ori la urgenţe la Judeţean, însă niciodată nu am fost tratată superficial. Mă mir că s-a întâmplat aşa, pentru că mi-am petrecut timp acolo şi ca non-pacient şi nu am văzut comportament de acest gen, ci chiar la polul opus. În schimb ce în spital medicii buni parcă-i numeri pe degetele de la mâini…

 6. Romeady 24/02/2011 at 10:19 pm #

  Mi-e scarba, ce sa mai …

 7. The Fan 24/02/2011 at 11:03 pm #

  @libelula poate e noroc, poate te cunoaste lumea, nu stiu…

 8. Noff 25/02/2011 at 4:32 am #

  “Lasa’n cucu meu ca merge si asa.” Parca asta se spunea pe la ceasornicari si mecanici auto. Sau … hei stai putin. Noi toti robotzeii MIMI suntem usor de inlocuit, nu? Se gaseste una bucata parasuta care sa mai faca unu in caz de ne doare im#ula de viata unui om. Asa ca las’ ca merge si asa.

  Imi este sila de astfel de specimene.