Spaniola – o limbă de viitor?

Cel puţin aşa susţine un comunicat de presă primit azi prin e-mail. Cică dacă vrei să studiezi în Madrid sau Barcelona, eventual dacă vrei să citeşti Mario Vargas Llosa în original (eu unul aş prefera Jorge Luis Borges, dar nah), merită să înveţi limba lui Cervantes. Ah, da, şi nu strică să ştii spaniolă dacă vrei să devii căpşunar.

Dar…

Părerea mea este că, având în vedere situaţia actuală a economiei mondiale, adevărată limbă de viitor este… chineza!

În primul rând, chineza (dialectul mandarin) este vorbită de cel mai mulţi oameni – peste 1,3 miliarde. Chinezii produc mai nou absolut tot pe lume – de la televizoare la telefoane, de la haine la încălţăminte… hell, inclusiv usturoiul pe care îl cumperi la hypermarket vine din China!

Deşi sună pesimist, cred că ar trebui să ne trimitem copiii la cursuri de limbă chineză – va fi sigur un avantaj în anii care urmează…

/The Fan/

6 thoughts on “Spaniola – o limbă de viitor?”

  1. Tin sa fiu de acord cu tine. Daca te uiti la americani, China detine cea mai mare parte a datoriei lor externe. Plus ca la ei comunismul nu e ca la nord-coreeni. Si sunt multi. Prea multi. Atat de multi ca pana si in Oradea mai vezi cate doi-trei.

  2. Faza cea mai naşpa e că deja au cam cumpărat şi o părticică de Europă. Urmează să-şi crească cota prin împrumuturi acordate Greciei, Portugaliei şi Irlandei. Dacă ne purtăm bine ne cumpără şi pe noi cu totul.

  3. Azi, la Queen’s, erau 6 boraci ingramaditi la o masa iar la una alaturata erau 3 muieri. Probabil mamele. Dupa ce au terminat de mancat, dracii aia mici au inceput sa alerge prin carciuma si parca pareau si mai multi. Am avut niste flashforward-uri foarte nasoale.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading