Recomandare Router Gigabit?

Hai sa spunem ca vreau sa fac niste chestii mai speciale din cand in cand (cum ar fi un mini LanParty?!) si imi trebuie un router puternic pentru asta. Asta si faptul ca majoritatea routerelor de pe piata nu pot sa routeze ok nici aia 100mbps de la RDS fara sa se inece.

Batranul meu Asus WL500g Premium a dus 6 calculatoare cu brio dar data viitoare vom fi mult mai multi (~30?).

Am de ales asa:

1. *Router Asus N56U (link afiliat,am chirie de platit)- probabil cel mai puternic router pentru casa existent la ora actuala. Procesor 500mhz, 128MB RAM si throughput de aproape 900mbps conform itfiles.ro! Pagina produsului pe Asus.com: “Powerful Online Multitasking at up to 300,000 Data Sessions”. Costa 700 lei.

2. Mikrotik 750G – procesor 680mhz, 32MB RAM si 64MB NAND pentru reguli. Mult mai configurabil si destul de puternic. Pana in 580mbps routing cu pachete mari sau 91.000 pps. Acesta costa doar vreo 270 lei (nu se plateste “marca”, nu are wireless).

3. Alta varianta? Vedeti si pe Router Charts pagina de maximum throughput si sesiuni simultane.

Intrebarea mea e daca marketing-ul “Powerful Online Multitasking at up to 300,000 Data Sessions” bate 91500 pps testati.

Any networking geeks…?

*P.S: pentru carcotasi, am echipament N, Gigabit si HDD extern.

11 thoughts on “Recomandare Router Gigabit?”

  1. om bun, da’ la ce-ti trebuie tie router gigabit ? Au erdeesh iţi dă gigabit la buza apartamentului ?

    NU mă înţelege greşit, LAN-ul poate fi Gigabit fără probleme, da’ routerul, routerul de ce ?

    Eu dac’aş fi în locul tău aş face rost de un calculator mai gioarsă (nu foarte gioarsă, da’ nici monstru), i-aş pune a doua placă de reţea şi aş face routarea cu Vyatta. E gratis, e uşor de instalat şi nu foarte greu de configurat.
    Altfel, dacă m-ar da banii afară din casă, aş lua Cisco, chiar şi SH.

  2. Pentru ca astea pe 10/100 nu pot sa routeze atat fara probleme.

    Un gigabit e facut pentru mai mult trafic deci e facut si pentru mai multe pachete si sesiuni active fara sa frig oua pe el sau sa-mi moara in brate.

    Mi-l iau si sa-l tin acasa, un PC iese din discutie deocamdata.

    Stiu, e oleaca overkill dar lasa loc de crestere.

  3. Bai, mie-mi place Asus ăla rău. Utile porturile alea USB, mișto ca performante însă are 2 mari bube. Prețul (care mai mult ca sigur o să scadă când vor aparea si chestii cu care poate concura) și faptul că, cel putin aparent, nu stă decât în poziția aia erectă. Naibii, stau în garsonieră, nu vreau să-mi ocupe juma de raft și să mi-l mai și dea pe jos pisica când se joacă pe la beculețele lui.
    Ah, și încă una subiectivă rău. Arată ca un mic manelist pus să ruteze.

  4. As recomanda Mikrotik-ul fara discutie pentru combinatia de viteza, fiabilitate si configurabilitate. Nu pot sa vorbesc decat pentru RB450G (http://routerboard.com/pricelist.php?showProduct=52) pe care il am de aprox. 2 ani si nu a dat chix niciodata pana acum. Viteza max atinsa (si stabila) pana acum in metropolitana pe Teentelecom (din cauza limitarii conexiunii) la download de torente: 10.2 Mbps. Totul merge “like advertised”, iar sistemul de operare este visul oricarui geek tweaker. Face toti banii (care sunt putini oricum pentru feature-urile built-in).

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading