Logica vs. religia, mică cugetare

1. Dumnezeu a creat cerul şi pământul. Coroana creaţiei este omul. De ce este atunci 70% din pământ acoperit de apă sărată, nepotrivită pentru om?

2. Dumnezeu ne-a dat voinţă proprie. De ce ne obligă să vrem doar ce vrea El?

3. Cică Dumnezeu şi Diavolul au aceeaşi putere, doar că unul este bun, celălalt este rău. De ce şi-a creat El un asemenea adversar puternic?

4. “Să nu ai alţi dumnezei afară de mine” – deci dacă te naşti într-o ţară islamică sau africană, sau într-un trib uitat de lume în jungla Amazoniei, ajungi direct în Iad?

5. “Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti” – atunci de ce se închină catolicii în faţa Crucifixului, iar ortodocşii în faţa icoanelor?

+1 paradox străvechi: Poate Dumnezeu (atotputernic, remember?) să creeze o piatră destul de grea ca să n-o poată ridica?

6 thoughts on “Logica vs. religia, mică cugetare”

 1. Povestea cu chipul cioplit şi icoanele e veche. Multă lume a dat apă la moară pe tema asta. Oricum, e discutie lunga. Chiar daca sunt crestin si cred in Dumnezeu, discutiile despre religie nu sunt preferatele mele. Eu cred ca fiecare e liber sa creada si sa faca ce vrea, atata timp cat nu ii deranjeaza pe ceilalti.

 2. ca sa iti dau raspunsul oficial la punctul 4, da, ajung direct in iad. ca si bebelusii care mor nebotezati dealtfel. este voia bunului dumnezeu.

 3. 1. In Eden era doar apa dulce, pentru ca ne-am cordit, viata a devenit grea, de aceea si apa buna e putina.
  2. Ai libertatea de a alege intre iad si rai.
  3. Diavolul nu este egal ca putere cu dzeu, ii este inferior.
  4. De aia trebuie trimisi preoti misionari sa converteasca toti pagani.
  5. Cica crestinii se inchina la ceea ce reprezinta chipul cioplit si nu chipul cioplit in sine

  PS: Sunt ateu 🙂

 4. 1. De fapt, Dumnezeu a creat o cantitate incomensurabilă de materie care, volumic vorbind, face ca tot Sistemul Solar să devină un epsilon infinitezimal la acea scară, dar totul pentru om. Indiferent ce a creat El, l-a creat cu un scop. Apa sărată a creat-o pentru vieţuitoare care îşi au habitatul în apa sărată. Şi în plus, apa sărată este o sursă foarte bună de sare.

  2. Nu ne obligă. Prin liberul arbitru Dumnezeu vede dacă Îi slujim din iubire sau nu.

  3. Satan nu are aceeaşi putere cu a lui Dumnezeu şi nu a fost dintotdeauna Satan (care înseamnă “calomniator”). Îngerul care a devenit Satan Diavolul a ajuns în această situaţie prin mândrie, îngâmfare şi alegerea (din nou, liberul arbitru) de a I se împotrivi lui Dumnezeu.

  4. Din punctul de vedere al teologiei creştine, nimeni nu este condamnat la moarte eternă, decât dacă află adevărul biblic şi îl respinge.

  5. Ask them. Au nişte teorii interesante … care nu au nicio susţinere biblică whatsoever. Cert este că singurul mijlocitor între Dumnezeu şi oameni este Isus Cristos, nu statui, icoane, sfinţi, Maria etc. Creştinii trebuie să se închine şi se roage lui Dumnezeu Tatăl în numele lui Isus.

  +1. Dumnezeu nu face nimic fără vreun scop anume. Nu cred că ar avea vreun scop să creeze o astfel de piatră.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading