Logic.

În Oradea există mai multe hypermarşeuri, şi o grămadă de supermarşeuri. Primul şi cel mai popular hipermarşe din Oradea este Real. Adică Real 1.

Metro Group nu s-a mulţumit cu încasările Real 1, deci s-a decis să deschidă al doilea hipersupermarşe în Episcopia Bihor, Real 2.

Vânzările Real 1 au rămas relativ mari şi în perioada de criză, Real 2 în schimb nu realizează mare lucru. Am putea spune că al doilea hipermarşe este susţinut de primul.

Acum în schimb trebuie strânsă cureaua, încasările sunt mici, costurile au rămas la fel de mari. Deci, conducerea Real s-a decis, în loc să închidă un magazin enorm care mâncă o grămadă de bani cu randament mic, să reducă programul de muncă şi salariile angajaţilor din Real 1, şi angajaţii n-au decât să mulţumească pentru că şi-au păstrat locul de muncă.

Deci nu închizi un magazin care iese în pierdere, nenoroceşti în schimb salariile tuturor, şi aşa mici.

E logic, nu?

9 thoughts on “Logic.”

  1. Ei in timpul cand au construit Real 2 sau bazat pe autostrada Transilvania, dar mare ghinion traim in Romania si se fura tot, adica nici in Secolul 22, nu o sa avem autostrada de aia au construit ei Real 2 in Zona aia, mai vin in el la cumparaturi oameni din Judetul Salaj, si am vazut si din Ungaria multi maghiari la cumparaturi.

  2. E ca doara “traim” sau doar supravietuim in Romania. Si nu doar Real-ul procedeaza asa. Mai stiu eu pe unii care au procedat cam la fel. Diferenta e ca ei nu au redus orele munca. Ei le-au marit si au scazut salariile. Pe principiul: “Nu iti convinea? PLEACA! Gasim alti doritori in locul tau”, companiile fac ce vor, iar noi, romanasii de rand inghitim in sec si acceptam cu “coada” intrepicioare. Ne meritam pe deplin soarta. Parerea mea.

  3. Ai fi surprins sa stii ca real 2 are 70-80% din incasarile real 1, ceea ce nu este foarte rau. Dar vb si tu, sa te afli in treaba

  4. Nu ştiu care e situaţia la Real2, nu am fost niciodata. În schimb, la real1, parcarea e plina întotdeauna. Când vezi cum iese lumea cu coşul de plin, nu ai zice că e criză.

  5. Toata treaba se gandeste la modul macro, e o politica ce se aplica no matter what. Crezi ca administratia unui hypermarket se gandeste la copiii angajatilor sau la benzina din masinile lor? Nu-ti convine, du-te lucreaza la alta casa la alt hypermarket. Cam asta e politica.

  6. cum ti`o venit ideea sa zici ca real 2 ii sustinut de real 1? defapt ii fiecare cu aia masii din pacate. daca ar fi macar sustinut .. la propriu, lucrurile ar merge mult mai bine. zic din experienta pt ca lucrez in real si stiu exact cum merg treburile. si nu vor inchide real 2, nu pt ca sunt orgoliosi, desi e si asta un motiv, ci pt ca magazinul merge inca bine, doar ca nu atat de bine ca si in anii precedenti. vedeti voi, e criza. dar in curand va trece si lucrurile vor reveni la normal. cat despre faza cu redusul orelor de munca, e valabila in toata tara, nu doar in oradea. asa ca in niciun caz chestia asta nu e generata de vanzarile realului 2. e vb de criza si de incasarile mici/companie.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading