La mulţi ani – semne bune anul are!

Bună dimineaţa, la mulţi ani! Am revenit, did u miss me? 😀

Cum a început noul an de lucru, cum am început să observ semnele “bune” pe care anul le are pentru noi.

Ies din casă, ca în fiecare dimineaţă, şi mă îndrept către grădiniţă (să plătesc grădi pentru juniorul meu cel viteaz) şi, trecând pe lângă o benzinărie m-a şocat un pic preţul carburantului: peste 5 lei pentru benzină, la fel şi pentru motorină. Ultima dată când am văzut era sub 5 lei… în fine.

Am plătit taxa pentru grădi şi m-am îndreptat către chioşcul de bilete OTL de la biserica Emanuel. Acolo mă aştepta surpriza zilei: abonamentul este valabil doar din ziua următoare achiziţiei. Degeaba am eu nevoie de abonament începând de azi, OTL s-a decis că-l pot avea valabil doar de mâine. Ce bine, a fost musai să-mi cumpăr şi bilet. Dar măcar am primit şi un calendar pe 2011 drept consolare…

Faza zilei (de până acum) are legătură tot cu OTL. Conducătorii autobuzelor au obiceiul de a nu opri în staţiile care nu au călători dacă nici un călător din autobuz nu intenţionează să coboare – o treabă bună după părerea mea. Aşa s-a întâmplat şi azi dimineaţa – doar că şoferul a ignorat faptul că un călător a apăsat butonul de semnalizare a intenţiei de coborâre, şi a judecat doar după priveliştea din oglinda retrovizoare, drept pentru care a vrut să ducă călătorul mai departe de staţie. Ba mai mult: s-a luat la ceartă cu sărmanul călător: de ce naiba nu stă acolo unde se poate vedea? De ce apasă doar pe butonul acela menit să atenţioneze şoferul? Ce naiba, butonul ăla e acolo de decor, n-are nici o funcţie practică, nu?

E bine de ştiut că România a rămas la fel şi în noul deceniu: prostia este la ea acasă.

La mulţi ani, dragilor. Semne bune anul are!

/The Fan/

Update: Îmi place cum am fost mai rapid ca eBihoreanul 😀

5 thoughts on “La mulţi ani – semne bune anul are!”

  1. 🙂 Şi eu am aflat ieri de tâpmenia cu abonamentul. Chiar nu înteleg de unde aberaţia asta 😕 unde e logica? In fine.

    Şi în ceea ce priveşte opritul în staţii. O tâmpenie şi mai mare. Cred că am să învăt să dau semnale cu fum, să atenţionez şoferii. Şoferi, care şi aşa se cred nişte Dumnezei mai mici, acum vor avea posibilitatea să te plimbe după bunul plac.

    Bine că mai stau acasă o săptămâna 🙂 că văd că prin Oradea noul an a venit cu schimbări majore.

Comments are closed.