Wikipedia nu greşeşte…

Când vine vorba de online, toată informaţia pe care o găseşti trebuie verificată, confirmată – după părerea mea – din cel puţin două alte surse.

Dacă nu faci asta, ai putea să ai probleme – vorbeşti prostii şi te faci de râs.

De ce scriu acest lucru? Pentru că tocmai pe Wikipedia, această sursă de informaţie pe care o foloseşte toată lumea din online, am descoperit greşeala asta:

Deci Saturn e cea mai mare lună al lui Titan, da? 😀

/The Fan/

PS: Am corectat.

8 thoughts on “Wikipedia nu greşeşte…”

  1. Wikipedia este facuta de oameni simpli si updatata zilnic de catre aceeasi oameni simpli. Cu siguranta cand un moderator va gasi problema va fi corectata. Nu te lua aiurea de catre cei care fac ceva cu ADEVARAT IMPORTANT pe gratis ! De ce nu critici Yahoo,Google,MSN, sau alte retele care fac profit ? Ti-ai gasit tocmai Wikipedia care se straduieste sa ramana gratis.

  2. @Liviu părerea mea este că dacă vrei să faci o treabă, ori s-o faci bine ori nu te mai apuca. Mentalitatea de “lasă că merge la noi la ţară, doar e gratis” nu funcţionează în cazul unor proiecte de amploare cum e şi Wikipedia.
    Faptul că e gratis nu e o scuză.
    PS: Înainte să mă ataci: cred că există greşeli şi în DEX, şi în Enciclopaedia Britannica…

  3. S-a și corectat greșeala. A fost o eroare de traducere. Disputa e cam echilibrată. Wikipedia e o „organizație” non-profit, în sensul că vrea să se mențină gratuită, fără reclame. Cu toții o folosim (cam puțini donăm, nu știu câți ați citit apelul lui Wales pentru donații) dar prea puțini contribuim. Și ca noroc, că ar fi și mai mare haos. Când observi aceste greșeli, nu trebuie să le sari în atac, ci să îi anunți. Și ei sunt oameni, și ei greșesc. Nu te poți aștepta să fie perfecți, chiar dacă ar greși. Pe de altă parte, fiind enciclopedie online… repet, enciclopedie, e cam auirea să aibă greșeli. Adică e o sursă de informare. Dar din câte am văzut, orice greșeală se remediază în câteva ore, FĂRĂ să sară 15000 de deștepți să îi arate cu degetul. Mai sunt oameni civilizați care apasă pe „modifică/edit” și fără mare vâlvă, se corectează. (p.s.: folosesc varianta în engleză, e mai corectă și mai completă). Ia ghici cine moderează secțiunea în română. Fii sigur că nu nemți 😉

  4. Ai dreptate The Fan, dacă faci o treabă ar trebui s-o faci bine până la capăt. Ție ti-a scăpat faptul că Huygens a fost olandez, nu german 🙂

    În rest, mulțumim că ai corectat și nu doar ai dat cu parul.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading