Românie, de ziua ta…

De ziua ţării noastre trimit pe această cale un călduros “La Mulţi Ani” tuturor românilor de pretutindeni (celor 20+ milioane din România şi celor 2+ milioane care au plecat deja).

Cu acelaşi prilej aş cugeta un pic asupra unor date istorice care ar merita să devină zile naţionale în ţara noastră cea sărmană. Ia să vedem…

23 August 1944 – deşi e considerată o sărbătoare comunistă, nu e. E ziua în care România a trădat Puterile Axei şi s-a aliat cu puterea câştigătoare a celui de-al II-lea Război Mondial.

15 decembrie 1989 – ziua în care a început, la Timişoara, aşa numita Revoluţie în România. E o zi care ar merita comemorată, chiar şi dacă e asociată cu numele preotului-politician László Tőkés

25 decembrie 1989 – executarea soţilor Ceauşescu

9 mai 1877 – La 9 mai 1877 Adunarea Deputaţilor a proclamat independenţa de stat a României. E prilej de sărbătoare, nu?

Cred că sunt multe alte zile însemnate în istoria ţării despre care ar merita să ne aducem aminte an de an, nu?

/The Fan/

7 thoughts on “Românie, de ziua ta…”

 1. Am tradat da… totusi tradarea asta a dus la scurtarea razboiului cu cel putin 6 luni de zile, oare cate vieti au fost salvate?
  Oare pe cine am tradat? sa vedem… puterile axei, cred ca putem zice direct doar Germania din moment ce restul puterilor erau nereprezentative – chitara italiana si o mana de unguri. Ce ne-a oferit Germania ? – defapt ne-a luat ardealul si ne-a jefuit petrolul asta ca sa pastram un ton moderat. Sa nu mai zic de sectoarele de front atribuite si modul in care eram tratati.
  Desigur este usor sa fii fracez si sa ridici mainile ori de cate ori nemtii se incoarda ca doar e aceeasi civilizatie, nu te deporteaza nimeni la mama dracului in Siberia si nici nu jefuieste ca Ginghis-han.
  Eu cred ca nu ar trebui sa ‘muscam’ chiar atat de usor toate aceste epitete care ni se atribuie consider eu in acest caz pe nedrept.
  Gasesc corecta atribuirea zilei nationale pe data de 1 dec – polul civilizatiei Romania a fost si este Ardealul.

 2. Romania de ziua ta imi doresc sa nu mai existe rasismul asta ca si in lagarele de concentrare ! Imi doresc un presedinte tigan in ROMANIA !!

 3. @enzo – nu e vorba numai de tradarea asta, e vorba de un lung sir care ne urmareste prin toata istoria. de cand lumea ne-am tradat aliatii, ne-am tradat intre noi, ne-am decapitat domnitorii pentru altii.
  si nu consider 1 decembrie incorect atribuita ca si zi nationala. alta mai buna n-avem. o sa fie probabil in curand ziua lui Base zi nationala. sau a lui Eba.

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading