Educaţie sub medie… ce mai revendicaţi?

Citesc în Adevărul de azi: educaţia din România are performanţe mult sub media europeană, pregătirea elevilor din ţara noastră fiind mai bună doar faţă celor din Muntenegru şi Albania.

Citesc că, deşi s-au înregistrat anumite îmbunătăţiri minore faţă de ultimul test (din 2006), România se află pe locul 49 din cele 65 de state din toată lumea care şi-au submis rezultatele testelor PISA (Programme for International Student Assessment – Programul de Evaluare Internaţională a Elevilor). Citesc că cele mai bine educate state din lume sunt Finlanda, Coreea de Sud şi China.

Citez:

Autorii studiului spun că performanţele copiilor din aceste ţări se datorează atât faptului că ei au un nivel avansat de învăţare, cât şi faptului că au frecventat şcoli cu profesori foarte buni.

Deci, stimate cadre didactice de la miniştri şi până la educatoare, ce mai revendicaţi? Vreţi salarii, sporuri, stimulente?

Părerea mea este să le primiţi. Da, să le primiţi, dar numai în momentul în care performanţele voastre vă fac demne de ele.

/The Fan/

PS: Ştiu, nu e doar vina lor – e şi vina părinţilor care ignoră conştientizarea copiiilor despre importanţa educaţiei etc, dar trebuie să începem undeva…

8 thoughts on “Educaţie sub medie… ce mai revendicaţi?”

  1. China, care e o ţară comunistă şi unde încă se practică acele marşuri şi sărbători naţionale unde toţi elevii trebuie să îmbrace straie specifice pentru a defila în faţa conducătorului iubit? Acea China are cel mai bun sistem de învăţământ? 🙂 Interesant…

  2. Sunt fosta invatatoare si educatoare: cu un salariu de 600 lei/ luna dupa taiere, crezi ca am chef sa ma duc intr-o scoala si sa predau exuberanta unor copii care nu au caiete decat daca le donez din salariul meu? Scolile nu au fonduri nici pentru incalzire anul asta, asa ca pustii chiulesc de la scoala ca sa nu raceasca in clase!

  3. Fiind elev de clasa a 12-a, eu nu cred ca profesorii sunt de vina. Profesorii dau tot ce e mai bun din ei (ma rog, cu mici exceptii). Elevii nu prea isi dau silinta; majoritatea venind la scoala doar sa joace o partida de cruce, sa nu-i vada taticu’ cand puisoru’ fumeaza sau sa defileze ca la o prezentare de moda. Si astfel am descris si jumatate din clasa de viitori operatori de tehnica de calcul din C.T. Mihai Viteazul.

    Invatatul pare a fi o chestie a trecutului fiindca nimanui nu-i pasa de note. Nu mai exista rusine. Nu mai exista constiinta. Unii se trezesc abia inainte de bac si se panicheaza, iar altii au “o durere undeva”.

    Adevarul e ca nici mie nu-mi place si nici nu-mi place sa invat, dar daca e necesar…

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading