Germanii e idioti?

A aparut noul episod Call of Duty numit Black Ops. Jocul e unul de razboi, in forma de FPS, foarte realist si e interzis minorilor din start. Se pare insa ca aceasta incadrare nu era suficienta pentru autoritatile din Germania (aia care interzic sangele rosu si scenele de violenta impotriva oamenilor in jocurile PC) si au ciopartit jocul, interzicand diverse chestii in el.

 • Au interzis scenele cu impuscaturile sangeroase in “slow motion”
 • Au interzis o scena in care un captiv este chinuit
 • In scenele cu explozii nu se mai desprind membrele soldatilor
 • Au interzis folosirea simbolurilor “anticonstitutionale” (probabil cele naziste)
 • Din coloana sonora a jocului au scos piesa “Sympathy for the Devil” de Rolling Stones, probabil din cauza versurilor “I rode a tank / Held a general’s rank /  When the Blitzkrieg raged /  And the bodies stank”
 • Au interzis importul versiunii EU (necenzurat) a jocului si au introdus restrictia de a porni jocul in alta versiune decat cea germana in Steam.

Se pare ca autoritatile germane au o frica morbida de aparitia unui nou Adolf Hitler din cauza unor jocuri pe calculator si a unor carti (Mein Kampf este interzis in Germania… ). Se pare ca germanii sunt blocati de un sentiment national de vinovatie care ii altereaza simtul realitatii.

E trist, domnilor, trist…

/TheFan/

5 thoughts on “Germanii e idioti?”

 1. Daca e sa fii psihopat nu iti trebuie un joc de PC. O ai de la natura, iar evenimentele care se petrec cu eul tau accentueaza “boala”.Insa urasc faptul ca tot timpul se iveste cineva mai “istet” care vrea sa ne controleze viata si ce simtim doar pt ca el este paranoic ori tampit.
  Totusi imi place ca sa lansat conceptul in sine “shooting” care este una dintre cauzele care dezvolta agresivitatea in copii neciopliti.

  PS: eu cred ca rezolvarea nu e sa interzici oamenilor ci sa ii informezi si apoi sa ii lasi sa decida ei.

 2. Nici cu romanii nu mi-e rusine…

  “A aparut noul episod Call of Duty numit Black Ops”… eventual doar piratat. Oficial apare doar pe 9 noiembrie. Iar ca punct de referinta trebuie luat cand apare in magazine si nu de cand poti sa-l descarci de pe tracekere.
  Cu restul postarii sunt de acord, dar tot consaider ca ar trebui sa verifici afirmatiile inainte sa le pui pe blog.

Comments are closed.