Blasfemie sau gândire logică?

Mulţi creştini din întreaga lume sunt revoltaţi din cauza unui anunţ venit din partea Bisericii Episcopale din Scoţia. Episcopalii, dând dovadă de o oarecare capacitate de a gândi logic, susţin că nu trebuie să te adresezi lui Dumnezeu folosint pronumele El, având în vedere că personalitatea divină nu este de sexul masculin, ci are o natură dublă: este şi bărbat, şi femeie în acelaşi timp.

Later edit: ştirea originală nu spune nicăieri că Dzeu ar fi şi bărbat, şi femeie – acest lucru apare doar în articolul senzaţional marca Pro, scris pentru credincioşii care nu înţeleg engleza 😀

Logica lor are o singură problemă: divinitatea, prin natura sa (fiind vorba de o fiinţă supranaturală formată din Energie, Voinţă şi Spirit) este dincolo de sex, deci să spui că e şi bărbat şi femeie nu e adevărat. Mai corect ar fi fost că nu e nici bărbat, nici femeie – este ceva dincolo de capacitatea noastră de a înţelege.

Cândva era altfel. Pe vremea zeilor antici (din Grecia, de exemplu) era logic să existe zei bărbaţi şi zei femei (zei şi zeiţe, pentru cârcotaşi) pentru că ei au avut posibilitatea (şi voinţa) de a procrea. Aşa a luat naştere de exemplu fiul lui Hermes şi Afrodita, numit(ă) Hermafroditos, care era într-adevăr şi bărbat, şi femeie în acelaşi timp.

Dar cred că scoţienii episcopali nu se gândeau la el când şi-au făcut anunţul…

PS: Citiţi articolul din The Telegraph şi varianta Pro a ştirii.

/The Fan/

2 thoughts on “Blasfemie sau gândire logică?”

  1. Dar cred că scoţienii episcopali nu se gândeau la El când şi-au făcut anunţul… Buna asta, nu se gandeau la El, ci se gandeau la ei…

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading