Să vedem acum puterea presei

Azi am citit două articole care exprimă indignarea faţă de faptul că Biserica Ortodoxă Română nu este taxată în nici un fel de stat, ba mai mult, primeşte subvenţii de milioane de euro din banii pe care guvernul îl colectează de la noi.

intră în detalii privind veniturile Bisericii, numind-o o afacere scăpată de sub controlul statului. numeşte faptul că nici noul Cod Fiscal nu taxează Biserica cea mai mare măgărie.

Aş fi curios dacă presa din România e destul de puternică să schimbe situaţia asta nenorocită.

Ce părere aveţi despre faptul că, deşi Biserica Ortodoxă învârte anual milioane de lei, are proprietăţi enorme, firme de construcţii şi multe alte afaceri, nu plăteşte statului nici un ban?

/The Fan/

14 thoughts on “Să vedem acum puterea presei”

  1. Din partea mea pot invartii cati ochi dracesti doresc, asa cum mi se pare normal ca si eu insami sa incerc sa colectez cat mai multi. Diferenta este ca io platesc si prin nas taxe, iar domnii fac bisnit in liniste.

    Este normal sa plateasca taxe. Este normal ca, in loc sa tot construiasca biserici in care sa intre oamenii o data pe an, in rest sa bata vantul, sa puna de cate un spital, un orfelinat, o scoala. Si atunci parca nu ar mai fi asa o problema. Dar indivizii astia fac bani si cam atat. Si dau cu cadelnita, avand impresia ca ajuta societatea enorm. Yeah, sure.

  2. Uite la rusi, de exemplu, cand au aparut primele focare de incendiu, preotii au iesit sa se roage in sprijinul celor afectati. Acolo vedem o biserica constiincioasa, care vine in sprijinul credinciosilor… etc etc bla bla bla, nu ca la noi…

  3. Fratilor fugiti cat mai puteti de aici din tara pana cand nu murit! Se duce tara asta pe p**a, mergeti in alta tara si faceti-va un trai decent, invatati o limba straina si o sa aveti satisfactii. Bafta !

  4. de mult ma intreb de ce biserica nu plateste taxe si de ce vad preoti in audi a6 tunat si cu flacari pe oglinzi + geamuri fumurii(da! asa umbla preaotul din cartierul unde stau)

  5. Sunt curios: daca ai ajunge intr-o zi grav bolnav, pe moarte la manastire ca la ultima speranta si la final ai vrea sa dai un ban i-ai zice preotului: scoate chitantierul Preacuvioase?

  6. @Dan C: Buna asta cu constiinta lor. Am lolat bine. Nu-mi spune ca s-a si stins incendiul instant si fara mana oamenilor pentru ca atunci propun un pelerinaj la sfintele incendii.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading