La mine n-o sa vedeti niciodata poze cool #TimisoaraNoastra

Sau o sa vedeti poze cool foarte rar. De ce? Pentru ca sunt prea ocupat sa ma bucur de moment atunci cand se intampla. Daca fac poze, pierd momentul.

Cand am vazut sandwich-ul picant de la Lucas (parca asa se numea) din Unirii doar la poze nu mi-a stat gandul. Nici cand am infulecat pleskavita de la rulota ambulanta de langa Podul Traian nu mi-a trecut prin minte sa fac intai poze, sa am ce arata oradenilor cum arata o Pleskavita sarbeasca (desi mi s-a comunicat ca sunt zeci de locuri cu pleskavita mai buna).

Oradea este orasul placintei si langosului, Timisoara este orasul pleskavitei si berii nefiltrate.

Cand am baut bere Timisoreana nefiltrata am facut poze pentru ca-mi comandam tot cate doua si aveam timp in pauza dintre halbe. Nu fac nicio vizita in Timisoara fara sa beau bere nefiltrata. E o bere unica si nu trebuie ratata vreo ocazie.

Da, sunt genu` de snob care merge in Cluj ca sa manance la restaurantul japonez, in Ungaria (Debrecen) pentru creveti si bogracs, in Timisoara pentru o nefiltrata si o pleskavita, in Praga pentru Gambrinus, Urquell. Din punctul meu de vedere astea sunt principalele valori ale acestor orase, exceptand oamenii pentru ca orice loc e mai dulce langa prieteni.

M-a apucat melancolia si un alt sentiment straniu cand vorbea Dan Caramidariu despre cladiri vechi si comunism “uitati aici au rasturnat un tramvai in `89 ca sa se baricadeze”. In timp ce restul tarii sorbea Brifcor. Dan e o enciclopedie ambulanta, wikipedia e fix pix pe langa ce stie el despre Timisoara. Sincer. TimiPedia?:)

In Timisoara se observa bine multiculturalitatea atat in gandirea oamenilor, ca de aia au ajuns unde sunt acum, cat si in arhitectura cladirilor. Au peste 15.000 de cladiri monument istoric.

Si pana la urma, oai ce cool a fost in Timisoara! Si e cool de fiecare data cand merg! Cu Timisorenii nu te pui! Si d`aia merg! Si d`aia e posibil sa ma mut acolo daca nu plec din tara.

Imi pare bine ca m-am revazut cu lumea, imi pare bine ca am cunoscut lume noua, oameni buni, dar totusi am plecat trist stiind cat de grea va fi organizarea unui astfel de eveniment  in Oradea, ca sa iasa impecabil ca cel din Timisoara.

#TimisoaraNoastra e un proiect al BlogDeTurism realizat în Timișoara împreună cu comunitatea de bloggeri.
Sponsori: Hotel Timisoara, Porsche Timisoara, Trabucuri.com, BlueAir si KFC (multumim ca n-a fost iute :P)
Un eveniment susținut de StartUpDays

Au prestat: Richie, Daciana, Crina, Dan, Sora, Elena, Nicole, Ovi, Corina, Raul, Milo, Sirg, DemeIly, Adelina, Alex Bleau, Cristi, Dan Patrascu, Boghi, Adi Dragos, BlooMaka, Florica si Zicu, Alex, Corina, Iulia, Andrei, Miruna, Radu si Daniel, Ana, Lili, Andreea. V-am copiat cu nesimtire de la Nebuloasa, imi cer scuze si dau o nefiltrata daca am uitat pe careva.

Va multumesc ca m-ati suportat si as vrea sa va iau pe toti la mine acasa :)

Link la pozele mai putin cool pe care le-am facut.

, , ,

12 Responses to La mine n-o sa vedeti niciodata poze cool #TimisoaraNoastra

 1. Tomata cu scufita 11/08/2010 at 11:30 am #

  Cand iti cumperi casa suficient de mare, noi venim. Iti aducem si sandwichuri de la Lucas si bere nefiltrata :)

 2. Cristina_TM 11/08/2010 at 12:03 pm #

  Uite cum mai apare unu’ care vrea la Timisoara. Pana la urma o sa fim aici a big happy family :)

 3. Oradeanul 11/08/2010 at 12:08 pm #

  @Tomata: poate curand acasa la mine in Timisoara :))

  @Cristina: ideea e de mult, vizitele doare reconfirma ca vreau acolo.

 4. The Fan 11/08/2010 at 1:18 pm #

  @Cristina_TM exista foarte multi care vor oriunde, numai la Oradea nu :|

 5. ACM 11/08/2010 at 4:29 pm #

  Oradea 4 Ever! :))

 6. Oradeanul 11/08/2010 at 5:59 pm #

  Braila 4 Ever! :))

 7. Sirg 12/08/2010 at 1:19 am #

  Lau, sa stii ca si la noi langosul e popular, eu unul prefer langosul. Eu stiu ca Lili are o slabiciune pt pleskavita aia de la Catedrala sau din 700, dar nu stiu daca e un simbol pt Timisoara. Mai degraba berea pt ca e foarte tare chestia aia cu bere in loc de apa pe la 1718 :)

  Timipedia suna fantastic pt Dan, asa o sa ii zic de acum inainte!

 8. lilisor 12/08/2010 at 2:32 pm #

  Gheorghe, e un lucru semnificativ de vreme ce nici în Oradea şi nici în Cluj n-am găsit loc unde să mănânc o pleskăviţă bună, cum era cea din Mall, la intrarea în food court. Sau cea de lângă Catedrală.
  Nici în Lugoj nu se găseşte pleskăviţă, oraş la 60 de km de Timişoara.

 9. Mihai 26/08/2010 at 9:35 am #

  Bai dar ce e efectiv pleskavita asta? Ca ma faceti sa imi ploua in gura si mi-e frica sa googalesc! :)

 10. fantoma lui merly 26/03/2011 at 2:51 pm #

  voi nu stiti cum se fac poze ce chesti prostesti sunt