Dacă aleşii ar avea interzis la spitalele din străinătate…

Idee excelentă!

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) a propus un lucru foarte deştept: orice persoană aleasă de popor prin vot pe o funcţie (preşedinte, primar, deputat), precum şi cei numiţi politic (prefect, etc) să fie obligaţi să-şi trateze problemele de sănătate în sistemul sanitar din România, atât ei cât şi familile lor – iar cei care nu se conformează să piardă funcţia automat!

Să vezi atunci schimbări în sistemul sanitar!

Cât de mare ar fi fost scandalul dacă copilul născut prematur a deputatului X ar fi murit în focul din Giuleşti, sau dacă ministrul Y ar fi rămas în scaun cu rotile pe viaţă din cauza incompetenţei sau din cauza alcoolismului doctorului român!

Eu unul aş merge cu un pas mai departe: le-aş interzice inclusiv accesul la serviciile medicale private din România. Să stea la coadă ore în şir la medicul de familie pentru un vaccin, să se plictisească în sala de aşteptare pentru orice consultaţie minoră, să fugă la CAS pentru dovada contribuţiilor când se internează. Să simtă pe propria piele problemele sistemului sanitar românesc!

Conducerea actuală s-a scos: ei (conform unora) au ajuns unde sunt acum prin fraudă, nu prin vot…

/The Fan/

3 thoughts on “Dacă aleşii ar avea interzis la spitalele din străinătate…”

  1. solutia exista si azi. ar dirija cu precadere fonduri catre un anumit spital, sau tip de spital[sa zicem militar, etc] si acolo s-ar duce toata protipendada. exista si azi medici pentru “vedete” care opereaza cu banii statului, in cladirile statului. dar nu pe oricine.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading