16 thoughts on “Aşa beeee oamenii buni… de la Iron Maiden”

  1. Moneda oficială a României nu este RON ci LEU, deci băieții de la Iron Maden au făcut consumație de „(aproape 10700 LEI)” nu „RON”. Vă rog să modificați textul articolului pentru că nu este corectă exprimarea.

  2. Nimic mai greșit. Ce spuneți dumneavoastră sunt codurile ISO ale diferitelor valute și se folosesc în tranzacțiile oficilale pentru a scădea ambiguitatea (vezi dolarul american vs dolarul canadian). Moneda oficială a țării noastre este leul. Din lipsă de timp vă dau ca sursă Wikipedia deși știu că nu este cea mai sigură, dar dacă sunteți curios puteți căuta în documentele oficiale pentru a afla adevărul.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_leu
    http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_4217

  3. Va dati seama ca asta poate fi o simpla legenda urbana, nu? Daca era unu de la Iron Maiden cu bonu in mana…ziceam ok. Asa cel care a pus pe net asta putea la fel de bine sa dea drept client pe oricine. Uite eu declar ca e de la ziua mea chitanta asta. Am iesit cu prietenii in oras si am facut cinste. Mda.

    De regula la baruri nu se da chitanta dupa fiecare bautura servita la bar si la sfarsitul programului sau chiar inainte se scot chitante cam cat sa acopere vanzarile din seara respectiva. Cel mai probabil asta e o astfel de chitanta.

  4. Greșeala este că moneda națională este leul, n RON-ul, iar exprimarea corectă este „Am plătit 100 de lei” nu „100 de roni”. Este același motiv pentru care, de exemplu, un englez spune ”100 pounds”, nu „100 gbp”

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading