7 thoughts on “Vorba unui pensionar”

 1. Cine spune astfel de cuvinte ar fi fost bun de fascist, de taliban, de teorist…

  Iar cei care sînt de acord, la fel…

  Păstrați-vă echilibrul, mai ales în astfel de moment…

  Nu TOȚI politicienii sînt corupți, nu TOȚI medicii, nu TOȚI judecătorii…

  Românii sînt cam tembeli, nu-i așa?, dacă spun astfel de cuvinte…

  Corupția minții!

  Dar nu TOȚI!

  (Unii emigrează…)

 2. Eu as zice ca au distrus totul in mai putin de 20 de ani, poate 5, iar mineriadele au distrus startul pe care il avea Romania in Europa.

  @Alin Cristea – nu-s de acord deloc cu ce zici acolo, nu trebuie sa fi euforic ca sa vezi dramatismul situatiei de cativa ani incoace. Mi se par penibile afirmatiile tale, auzi terorist sau fascist.

  Tu propui sa ne imbatam cu apa rece in loc sa constientizam imensa problema pe care o avem? Pensionarii care gandesc asa au dreptate, ei au muncit o viata si acum stau la mila copiilor sau a nepotilor daca ii au, au trait vreo 10 ani de mizerie crunta sub Ceausescu, unii au prins foametea dupa razboi si mizeriile stalinismului, iar acum dupa 20 de ani de capitalism mult visat iti dai seama ca nu o sa apuci bunastare nici la 120 de ani.. E normal sa fi dezamagit…

  De acord ca nu toti aceia sunt corupti, dar zi-mi si mie de unul cinstit care a reusit sa faca ceva care sa si conteze in RO, la nivel de orice vrei. Eu sunt convins ca multi politicieni au pornit sinceri si bineintentionati de pe pozitiile pe care au fost alesi sau numiti dar s-au lovit de diverse interese si coruptie, un prim exemplu ar fi Constantinescu care avea o sansa imensa in 1996 si pe care nu a putut sa o valorifice, a fost slab, moale, prost, acum nu mai conteaza, important e ca nimeni n-a reusit sa faca mai nimic bun, iar cine doreste cu adevarat pleaca din Romania dupa cateva dezamagiri si tepe.

 3. Sirg: “au distrus totul in mai putin de 20 de ani, poate 5, iar mineriadele au distrus startul pe care il avea Romania in Europa.”

  CINE “au distrus”?

  Această necunoscută – “ei” – apare în mintea multor români.

  Trebuie ca cineva să fie de vină. Ei! Care ei?

  Politicienii?

  Și dacă ar fi spînzurați TOȚI politicienii, ce rezultate ar fi?

  O altă clasă politică nu se formează așa, la frînghia spînzuratului…

  Dacă România ar fi în prag de război, CINE ar discuta și ar negocia și ar amenința și ar sta la masa tratativelor, nu diplomații, adică politicienii?

  Armata? Jurnaliștii? Preoții? PRO TV-ul?

 4. Pensionarii au construit o tara?
  Mai degraba au construit comunismul. Au pupat in cur vechiul regim timp de 45 de ani si acum se plang? De ce n-au facut revolutie in 56, 60, 65… De ce au asteptat sa fie distrusa tara complet?

  Toate metehnele astea romanesti care ne fac rau acum, coruptia generalizata, furtul si ipocrizia, ca sa nu mai zic de prostie, s-au perpetuat fara grija pe vremea comunistilor.

  Pensionarilor le multumesc acum ca m-am nascut intr-o tara comunista si nu intr-un regat capitalist.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading