… sau cum a ajuns Coreea de Nord prima pe lista destinaţiilor unde va concerta Justin Bieber?
Social Media este o invenţie foarte utilă în general – poţi ţine legătura cu prietenii şi cu rudele de peste mări şi ţări (în unele cazuri chiar cu cei pe care nu i-ai văzut în viaţa ta, dar asta e o altă poveste), firmele pot să te informeze de diversele promoţii şi celelalte chestii pe care firmele ar vrea să fie importante pentru tine. Dar…
Social Media este şi marea democraţie întruchipată, prin care orice anonim din oricare capăt a Pământului (cu acces la internet, bineînţeles) îşi poate exprima părerea bună sau proastă despre produsele, serviciile şi – de ce nu – vedetele care îi ies în cale.
Eh bien, starletul nostru preferat Justin Bieber a fost victimizat în repetate rânduri de democraţia online.
Justin Bieber este un puştan de 16 ani care la vârsta lui fragedă e deja un fenomen muzical şi megastar de felul lui. Justin Bieber este cel mai celebru printre celebrităţi şi tineretul îl idolatrizează, are peste 3 milioane de urmăritori pe Twitter şi peste 6 milioane de fani pe Facebook. El e copilul minune (ei, nu manelistul-midget-minune de la noi, dar ceva asemănător). Internetul a contribuit mult la popularitatea sa – şi tot internetul este lucrul care îi dăunează cel mai mult imaginii. Mai ales comunitatea online cea mai rău-famată, 4chan, care a pornit meme online de genul lolcats şi rickroll.
Un deştep de pe 4chan i-a îndemnat la un moment dat pe membrii comunităţii să caute pe Google termenul “Justin Bieber syphilis”, convingănd astfel progrămelul Google Suggest să ofere şi această posibilitate celor care introduc numele celebrocopilului în căsuţa de căutare.
Twitter a fost şi el umplut de mesaje anti-Bieber: cică JB a murit într-un accident de maşină, cică n-a murit dar şi-a scos un testicol, cică mama Bieber se va dezbrăca pentru Playboy, şi multe altele.
Tot membrii 4chan au fost responsabili pentru farsa YouTube din zilele trecute când mai toate paginile portalului de video sharing purtând numele neno copilului minunat au redirecţionat vizitatorii către paginile cu conţinut explicit rezervat doar adulţilor.
Cea mai tare farsă a rămas însă la sfârşit.
Aparatul de marketing marca Justin Bieber a publicat un sondaj pe pagina sa web oficială prin care utilizatorii au avut posibilitatea să sugereze următoarea ţară în care JB va cânta live, dar au uitat să limiteze posibilele destinaţii la cele care pot intra în discuţie. Astfel s-a întâmplat că destinaţia cu cele mai multe voturi primite, cea în care JB va concerta la prima ocazie este… Corea de Nord. Ţara a câştigat cu peste 65.000 de voturi.
Cazul lui Bieber să fie învăţătură de minte pentru toţi cei care abuzează în online de celebritatea lor: Social Media e o putere şi se poate întoarce împotriva celor care n-o folosesc aşa cum trebuie!
(The Fan)
Update: Justin Bieber e lovit din nou de internet: circulă zvonul cum că lui JB nu-i plac coreenii…
It’s over 9000! :))
Daca pot zice ca JB e naiv pt ca are 16 ani, nu pot zice la fel despre oamenii din echipa lui care cred ca sunt prosti. Internetul n-a fost niciodata relevant in privinta sondajelor sau a oricarei opinii, mai mult Internetul e o padure in care fiecare se simte haiduc si face ce vrea sub protectia anonimitatii.