13 thoughts on “Dilema zilei”

 1. Pai de la ce premisa pleaca alegerea ta? Am nevoie de putere de calcul sau am o suma de bani cu care n-am ce face si m-am gandit sa-mi iau un produs desi nu-mi trebuie musai dar m-am saturat de produsul pe care deja il folosesc si simt nevoia unei schimbari?

  Daca ai nevoie de o putere de calcul pe care brandul dorit nu ti-o ofera la banii pe care-i ai, mergi pe brand mai putin cunoscut/scump.

 2. Eu sunt de parere ca brandul conteaza mult (desi nu in toate cazurile dar in mare parte se aplica) fac pariu ca Sony Vaio e mai stabil decat Acer … si fac pariu ca mere mai bine decat un Acer la aceeasi configuratie …
  Din experienta zic …

 3. De asta există review-uri. In general iti poti face o idee legata de produs (sau macar seria de produse similare) din review-urile de pe net. Garantia este un criteriu dar degeaba ai 3 ani daca sta mai mult prin service decat la tine…
  De ex. primul meu laptop a avut 2 intrari in garantie (de cate-o luna aproape fiecare) numai in primul an. Al doilea are deja 2 ani de când îl am si n-a vizitat pana acum service-ul.

 4. Eu merg pe varianta brand cunoscut pentru că niciodată din punctul meu de vedere nu o să compari de exemplu un Dell cu un Medion chiar dacă Dell-ul este o idee mai scump. Service-ul la Medion nu se apropie nici măcar pe aproape de cel de la Dell și aici îți dau un exemplu:

  Dell – crash la hard, sunat la Dell spus problema, a-2-a zi livrat hard nou.
  Medion – crash la hard, sunat la Medion, spus problema, trimis laptop-ul, după 3 săptămâni adus laptop cu placă de bază schimbată, același hard praf, nici măcar nu s-au obosit să pornească laptop-ul să verifice.

 5. Stropinel nu ai ce compara acer cu sony is 2 firme diferite, acer este ca si dacia la romani si sony ca vw la germani 🙂
  PS: eu aleg varianta 2 dar sa nu fie acer emachines, benq sau lg

 6. Orice brand decent are modele mai mult sau mai putin reusite. Cred ca nu poate fi generalizat. Pana la o statistica oficiala cu procentajul de laptopuri Acer sau Sony defecte si una referitoare la perioada si modul in care s-au rezolvat problemele de garantie nu cred ca se poate spune ca Acer e mai putin fiabil ca Sony. Solutia dupa mine: multe review-uri + 1 dram de noroc.

 7. Am avut de ales intre Asus si Dell. Pret ~2000RON. Asus – ram 3GB, intel dual core, 250GB HDD. Dell – 2GB, amd x2, 120GB.
  Asus – robust, aluminiu, simplu. Dell – glossy black and white street design, mult plastic.
  Am ales Dell.
  Motivele: laptop-ul il duci peste tot cu tine, la fel ca hainele, masina, sotia. Asa ca in primul rand vrei sa arate bine, apoi vin restul detaliilor.

 8. @Paradox: eu cred că e un pic greșită ideea ta despre laptop. În primul rând vreau să meargă bine și abia apoi mă interesează cum arată 😛

 9. @RottenKid, partea cu performanta e ideea mea de PC. Am doua, un laptop estetic si un desktop puternic.
  Daca laptopul ar fi fost netbook, sa nu-mi rupa umarul cand il car pe strada, as fi fost si mai fericit. Pot sa renunt la cateva secunde de boot time in favoarea portabilitatii/esteticii.

 10. fa teste pe aman2 . ia-le in paralel o ora , si foloseste-l la capacitatea maxima , cu programele utilizate in mod frecvent de tine. vezi care se misca mai bine. apoi garantia, si nu in ultimul rand …cere un review de la cineva care are laptop-ul respectiv. eu asa as face.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading