Citesc

Îmi place să citesc. Cuvântul tipărit (ulterior şi cel care apare pe ecran) mi-a fost prieten bun încă din copilărie. Am citit tot felul de cărţi, dar – probabil din cauza romanelor scrise de Jules Verne care erau prezente pe rafturile de acasă – genul meu preferat a devenit Science Fiction.

Mai noi am vreme din ce în ce mai puţină pentru citit. Job, copil, diverse alte chestii… ştiţi şi voi. De obicei folosesc timpul petrecut pe autobuz şi tramvai pentru a mai citi câteva pagini – petrec în jur de o oră şi jumătate pe drum zilnic, având în vedere că locuiesc în Ioşia şi lucrez pe Calea Clujului.

Am început la un moment dat să caut o soluţie mai “high-tech” pentru citit – doar nu pot căra după mine toată biblioteca – şi am şi găsit o soluţie care poate transforma orice telefon mobil cu suport JavaME într-un ebook reader. Programul se numeşte ReadManiac şi se poate descărca gratuit de aici.

Cu ReadManiac transformi orice fişier plain text într-un app pe care îl poţi instala pe telefonul tău şi îl poţi citi de pe ecran. E incomod la început, dar te obişnuieşti. Programul suportă foarte multe modele de telefoane – eu unul l-am folosit pe Sony Ericsson K750i, LG U900 şi Nokia N70.

PS: Lecturi Urbane în Oradea pe 30 iulie, în Parcul Magnoliei!

2 thoughts on “Citesc”

  1. iti pot recomanda un scriitor? E singurul pe care l-as putea citit fara intrerupere zile intregi: Haralamb Zinca.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading