Aşa, şoferilor, mai ignoraţi trecerile de pietoni

Se pare că odată cu primirea permisului de conducere oamenii pierd ultimele urme de bun simţ. Se simt regii şoselelor, îşi îmbracă atitudinea de “Cine mi-s io” şi se apucă de condus, ignorând tot şi pe toţi din jurul lui.

Cele de mai sus reprezintă o părere personală – şi părerea mea pare confirmată de faptul că în cursul zilei de astăzi mai multe persoane au fost lovite de maşini pe treceri de pietoni semaforizate. Din informaţiile pe care le am reiese că în ambele cazuri conducătorii au fost de vină.

Dimineaţa la ora 9 o camionetă a lovit o femeie pe Decebal. Femeia traversa pe culoarea verde a semaforului. Camioneta a încercat să se oprească dar tot a lovit-o pe femeie, lăsând în urma sa o urmă de frână de circa 8 metri. Un lucru e sigur: nu mergea cu 50 la oră…

Un alt accident:  o basculantă a lovit 4 persoane, printre care o femeie însărcinată şi un copil de 4 ani, pe trecerea de pietoni de lângă Peco pe Nufărului. Şoferul zicea că el trecea încet pe galben când pietonii au sărit repede în faţa lui, dar poliţia spune altceva: ei susţin că şoferul a ignorat semaforul.

Domnii şoferi, vă rog din suflet aveţi şi voi un pic mai mult respect faţă de viaţa noastră, a pietonilor!

4 thoughts on “Aşa, şoferilor, mai ignoraţi trecerile de pietoni”

  1. @enzo Adica sa ne oprim cu totii si la verde ?! Atunci cand mai trecem ?! :))Din cate stiu eu desi nu sunt sofer in carte scrie ca: soferul este obligat sa reduca viteza inainte ca el sa ajunga la trecerea de pietoni chiar daca este semaforizat. Corectati-am in caz ca nu este asa. Insa de cate ori nu am auzit “BEAMWEUL” venind cu 100Km/h cand la mine era verde sau chiar trecand prin fatza mea cand eram aproape de jumatatea zebrei, specific era verde cand am pasit de pe trotuar.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading