Nu ne vindem tara! N-o vrea nime`

Da` chiar asa, de ce sa dam Ardealu` ungurilor? Ca sa avem autostrazi, piste de biciclete si sa fim obligati sa ne taiem iarba din fata casei? Mai bine-l lasam indivizilor ca cel de mai jos. Sa fie stramosii mandri ca nu ne vindem tara! Ca n-o mai vrea nime`!

Stramosii nostri s-au batut, noi comentam dar nu taiem nici buruienile.

9 thoughts on “Nu ne vindem tara! N-o vrea nime`”

 1. ma… io nu zic sa le dam ardealu la unguri ca nu ar fi frumos dar am putea sa o ducem mult mai bine separati de patria mama.
  io is la debrecen de o saptamana imediat, e frumos pe afara dar nu is nici ei usa de biserica, prefer sa ma scuipe in cap un roman decat un ungur, de aia nu as da ardealu la unguri, pentru ca ne-ar scuipa in cap indiferent ca suntem romani sau maghiari.
  restul e filosofie.

 2. Lau, istoria iti raspunde la “sugestia” ta prin simplul fapt ca ungurii, care au avut Ardealul pt circa 1000 de ani nu au facut aici nu stiu ce oaza de prosperitate pe care sa o regretam. Dimpotriva, au exploatat taranii romani si au dus bogatiile la ei, nici macar in orasele importante din Ardeal (sper ca nu vrei sa compari un oras din Ardeal cu unul din Ungaria).
  Sigur, poate vei da exemple de orase, dar sa nu uitam ca 90% din romani traiau la sate, si la orase era un fel de clasa de mijloc maghiara intre care traiau nemti, evrei si poate romani, de regula negustori.

  Comentariile alea ultranationaliste sunt amuzante, dar e adevarat ca miscarile transilvanene care au luptat pentru unire sunt responsabile foarte mult de “brand-ul” Romania, latinitate (faptul ca scriem cu litere latine nu chirilic samd), (re)inventarea constintei nationale (care nu exista) si multe altele.

 3. Azi ne vindem tara, maine ne vindem pe noi… Pe ce pret piste de biciclisti si gazoane. Sacrificiul stramosilor e mai prejos de un gazon…
  E Romania in ce stare e, dar se poate si mai rau. In loc sa ne plangem mai bine am fi multumitori SI am incerca sa facem o schimbare. Nu vad pe nimeni incercand sa miste ceva, macar cu o campanie sau ceva daca nu mai mult. Noi nu transformam… noi vindem.

  Cei care nu vor sa lupte sa se complaca, iar cei care nu vor nici una nici alta nu trebuie sa aduca Ungaria in Romania… ca drumul nu e atat de lung pana acolo.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading