Routing a la RDS, caca sub dus

Oradeanul e gazduit in Cluj pe un VPS la intoVPS.com (servicii foarte bune, oameni foarte ok btw).

Daca dau un traceroute de pe o linie RDS Oradea …se duce in Cluj dupa care trece prin mai multe orase pana ajunge in Bucuresti si se intoarce inapoi in Cluj.

Smart RDS  routing, ca si cum ai face caca sub dus ca tot la canal ajunge.

N-are legatura cu “cat de prosti sunt aia de la RDS” ci cu “cat de smecheri sunt si cum fac bani”. Sunt mari si fac tot ce vor. Cumperi de la ei sau te plimbi ca pe la institutiile publice, de la una la alta.

5 thoughts on “Routing a la RDS, caca sub dus”

  1. RDS sunt foarte tari pentru ca sunt ieftini :). Au o pozitie de forta si isi permit sa faca exact ce li se pisca. Si asta pentru ca pentru 80% din clientii lor ieftin si mult inseamna bun, iar restul tacem si ne supunem pentru ca, de ce sa nu recunoastem, fiberul merge excelent.

  2. Pai serverele de routare is la centru deci la Buc. si merge relativ ok pana acolo, dupa ce trece in alt provider creste mult timpul de raspuns… probabil e prea scump si oarecum inutil sa aibe noduri peste noduri cu un oarecare alt provider care nu se ridica la “valoarea” erdeesh.
    As vrea sa stiu si io cine e perfect in materie de ISP ? Am la servici 3 ISP, am lucrat cu GTS, Rtl, EW, acuma cu un provider de afara, dar fiecare are micile lui probleme.

  3. Nu iau apararea RDS-ului (eu chiar am renuntat la serviciilor lor de curind), dar este foarte normal ce vezi tu acolo.

    Providerul tau de internet din Cluj NU are peering (pe bani sau moka) cu RDS, deci este foarte normal ca traficul sa se duca pina in Bucuresti unde exista un peering intre RDS si ISP-ul (Netvision) hosterului tau din Cluj.

Comments are closed.