Grevă!

Citez o educatoare cu care m-am întâlnit azi dimineaţa: Asta ne-a învăţat democraţia.

Mâine vom avea zi fără şcoală, grădiniţă şi altele. Profesorii vor ceva din nou – nu ştiu ce şi, sincer, nici nu mă interesează. Ştiu doar că mâine grădiniţa va fi închisă, va trebui să mă descurc altfel cu copilul (am un urmaş de 5 ani şi jumătate care este educat (oare) în sânul sistemului educaţional românesc bolnav).

Problema mea cauzată de grevă este una mai mică, se poate rezolva prin apelarea la bunica, dar cum vor rezolva această problemă cei fără familie în zonă? Cei care n-au bunici la îndemână? Îşi vor duce copiii la muncă cu ei în tradiţia comunistă din România? Sau ce?

Profesorii, invăţătorii şi educatorii nu sunt afectaţi de grevă, ei fiind în grevă…

PS: Care dintre voi nu va da bacul mâine din cauza greviştilor?

PPS: Propun o lege prin care orice funcţionar public care intră în grevă să fie dezbrăcat/ă, acoperit/ă cu smoală şi pene şi fugărită 10 ture în jurul parcului Herăstrău.

PPPS: Oare de ce nu şi-au programat profesorii greva pe vineri? Au fi avut un weekend lung…

(The Fan)

11 thoughts on “Grevă!”

 1. miem i-a palcut ca la noi la facultate anuntau greva pe un afis similar, insa nu mentionau daca se fac sau nu ore, cien e iimplicat si in ce masura, sau detalii concrete..

  Ghici ciuperca ce-i..:))..

 2. Raluca la mine la faculta in oradea scrie clar in afis ca “rugam studenti sa nu participe la cursuri” 🙂

 3. La noi la grădi educatoarea a fost cât se poate de directă: nu aduceţi copilul, grădiniţa va fi închisă.
  Să vedem dacă rezolvă ceva didacticii…

 4. In 2001/2002 a fost tot asa o greva dar de mare amploare stiu ca am stat aproape 6 saptamani acasa si dupa aia am recuperat, acuma ii mai nasol ca Bacalaureatul se da in cursul anului scolar si se pierde mult.

 5. Da teoretic si cei de la facultate trebuie sa recupereze cursurile pierdute chiar ne ziceau profesorii ca o sa facem 2 cursuri in loc de unu odata sau sa venim in alta zi inca odata pentru un curs, etc

 6. Pensionarii cand vad greva… hmm nu am idee, dar oricum pensionarii is enervanti(cativa dintre ei, mai ales in oradea) pentru ca ei dimineata cand merg stundentii si elevii la scoala sau alti oamenii la munca ei se plimba cu bussu sau tramvaiu sau etc, ca doar ei au abonament gratis :))
  Desi poate ei nu ar avea ce face la ora aia dimineata, dar ei se plimba…

 7. Sunt cu copilul in concediu maternal si teoretic ar trebui sa ma intorc la scoala ca invatatoare din septembrie. Ghici daca ma intorc pentru 800 lei!
  In afara de maretul salariu, primesc lunar sansa de a cotiza la cate o strangere de fonduri pentru directori/ inspectori (nu se lasa fara 50 lei, iar de Paste, Craciun, Ziua Femeii si alte sarbatori, mi se injumatateste salariul); de asemenea, ca sa-mi dau un grad didactic, tre’ sa iau in calcul multe ore de stres pentru conceperea planificarii (pe fiecare materie, apoi pe arii curriculare, apoi pe transdisciplinaritate etc) dupa care ma duc la inspector sa mi-o vizeze. Trebuie macar un buchet de flori si o cafea/ o mica atentie! De obicei, inspectorul are de comentat, caci nu i s-a parut suficient cadoul, asa ca tre’ sa revin cu vizita. Urmeaza o alta vizita, pentru programarea pentru inspectie. Inainte de inspectie, tre’ sa ma duc cu planul de lectie/ proiect/ schita si niste “atentii”. La inspectia propriu- zisa se pune masa pentru juma’ de colectiv plus inspector, apoi se inmaneaza cadourile si in functie de asta se primeste o nota care nu prea are de-a face cu activitatea propriu- zisa, ci cu valoarea cadoului.
  Adauga la toate astea faptul ca in fiecare an sunt scoase la concurs posturi titularizabile care dispar pur si simplu (in functie de plicul inmanat), iar suplinitorii sunt trimisi dintr-o scoala in alta, in functie de cum intelege omu’ sa cotizeze la director/ inspector/ sef de catedra. Mai pune la socoteala si orarul tembel (o ora la 8, vreo doua cursuri la 12 si inca vreo doua de la 5 la 7), apoi completarea (poti avea ore la doua sau chiar trei scoli), pune la socoteala bilete de autobuz/ troleu/ metrou/ maxi- taxi, apoi gandeste-te la furtuni, zapezi si trafic dat peste cap, la clase cu minim 35 elevi si apoi te rog sa comentezi, cititorule!
  Eu am fost in situatiile astea! Nu-s de acord cu greva, dar nici cu sistemul nostru de invatamant. Merci!

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading