Cum se profită de noi cu ocazia sărbătorilor?

Acum două săptămâni am trecut pe la Piaţa Cetate în căutare de nişte chestii proaspete de băgat la maţ după o iarnă lungă şi de criză – ştiţi voi, ridichi, ceapă verde, de astea (mai ales că am cumpărat la promo o sticlă de oţet balsamic şi eram nerăbdător să încerc o salată condimentată cu ea). Preţurile au fost bune, ca de piaţă: ridichi la 1.5 lei legătura, ceapă la 1 leu, etc. Am şi făcut cumpărăturile – şi salata. Toate bune şi frumoase.

Săptămâna trecută (joi) am vizitat din nou Piaţa Cetate în căutarea unor chestii d’ale gurii în ajunul Sfintelor Sărbători de ştiţi voi care. Prospături, verdeţuri, ceva bun de consumat în primăvară cu un ou roşu. Şi atunci am văzut haosul cu ochii.

Lumea a invadat piaţa ca o haită de lăcuste, devorând tot ce se afla pe masa pieţarilor cu o viteză uimitoare. Urlete, ţipete, lume extrem de multă, cozi la mese şi altele, de parcă n-ar fi venit Paştele ci Apocalipsa. Pieţarii nu ezitau să profite de situaţie: preţurile au crescut, uneori chiar s-au dublat faţă de săptămâna precedentă. Mi-a trecut cheful de cumpărături pe loc, am preferat să fac aprovizionarea într-unul dintre hypermarketurile din oraş, în condiţii civilizate (şi era să câştig o sticlă de vin şi cozonac la casă).

Pun pariu că dacă trec azi pe la Piaţa Cetate preţurile vor fi la fel de mici, sau chiar mai mici ca înainte…

By The Fan

8 thoughts on “Cum se profită de noi cu ocazia sărbătorilor?”

  1. Tipic românesc! Ce te miri?
    Dacă afirm că sunt nişte nesimţiţi nu vreau să jignesc ţărănimea adevărată, dar traficanţii de astfel de preţuri sunt toţi nişte NE-SIM-ŢIŢI!!!
    Acelaşi lucru se întâmplă cu florile de 1 & 8 martie, de Florii şi la-nceperea şcolii. Vorba lu’ jiji “neşte zdrenţe, care îs!”. VAI Ş-AMAR!!!

  2. Am trecut azi prin piata (piata Decebal ce-i drept). La ora 10 erau goale mesele, doar cativa poietari zgribuliti de frig..

  3. Profitul nu are nici o tangenta cu nationalitatea si nu cunoaste bun simt.Wake up pinky life is a bitch.

  4. @littl3l0rd ceea ce incerca @mosubibe sa demonstreze este ca poate in strainatate se scadea pretul pentru a incerca sa se obtina profit mai mare prin volumul mult mai mare de produse vandute in aceasta perioada (cum a fost de exemplu la unul dintre hypermarketuri oradene oua la promo)

  5. @TheFan good point!
    Nu pot să uit că într-o iarnă, acu’ vreo 2-3 ani [nu reţin anu’ “ezact”], un “negustor” de brazi din piaţa Rogerius declara unui reporter local că decât să scadă preţul brazilor [vânzările mergeau cam prost] mai bine le dă foc!
    Apoi, după mintea mea, asta nu e nici răutate nici mândrie, e PROSTIE!

  6. @The Fan: Corect, insa dupa cum stim sunt mai multe strategii de marketing si in strainatate, varianta cu vinde mai mult la pret redus este una dintre ele dar nu tocmai profitabila(de aceea e limited offer) insa din pacate se practica si cea mentionata in articol (care e mult mai profitabila pe acelasi termen scurt doarece este cerere catre marfa).
    Un fel de 2+1 gratis(bullshit)ca defapt sunt 3 la pretul lor normal. In concluzie nu poti sa compari un Supermarket cu un Market place ca cele doua au capital diferit si poate chiar clienti diferiti.

  7. Asta nu e nimic … sa fi vazut ce era la Penny Market ca aveam rosii la 4,79 si in piata erau 10 lei … mai ca nu sau batut si calcat in picoare pe ele … la sfarsitu zilei au luat si prafu de pe rafturi (castigat eu ca nu a trebuit sa fac curat :D) … si da acuma sunt mai mici preturile …

  8. Mi se recomfirma faptul ca desi Oradea este un oras frumos, curat si civilizat, este locuit de aceiasi geto-daci

Comments are closed.