24 de ani…

Ivan Ivanovici s-a trezit la sunetul enervant al deşteptătorului. S-a scărpinat pe piept, a căscat – era somnoros încă. Uşor, uşor s-a ridicat din pat şi a luat-o către baie să se spele şi să rezolve alte probleme de dimineaţă.

A trecut prin bucătărie să facă o cafea şi să-şi pregătească un sandwich pentru mai târziu. Şi-a îmbrăcat salopeta albastră, şi-a luat paltonul cu el – doar e aprilie, nu se ştie niciodată dacă va fi ploaie sau nu – şi a ieşit din casă. Saşa, coleg şi cel mai bun prieten, îl aştepta în faţa casei în Lada jerpelită cu care umbla de 5 ani – vai, mândru era de maşina sa, una dintre operele măreţe a Uniunii Sovietice. Saşa era devotat Partidului şi clădirii Socialismului, lucra conştiincios şi încerca totdeauna să depăşească norma stabilită de Biroul de planificare a Partidului.

Ivan şi Saşa au plecat în Lada jerpelită spre locul de muncă în tura de noapte şi nu ştiau că va fi ultimul lor drum – pentru că urma să moară amândoi în aceea noapte, la ora 1 şi 23 de minute vor pieri în cel mai grav accident nuclear din istoria omenirii: cel de la Cernobîl.

Azi aniversăm 24 de ani de la evenimentul care ne-a influenţat viaţa tuturor într-un fel sau altul – 24 de ani de când o eroare ne-a pus în pericol sănătatea şi viaţa.

Vouă cum v-a influenţat viaţa accidentul nuclear de la Cernobîl?

(Vă întreabă The Fan)

2 thoughts on “24 de ani…”

  1. Sunt prea tanar sa imi aduc aminte dar din fericire m-am nascut inainte de dezastru 😛

    Mi-a influentat insa viata pentru ca mi-am dedicat 2 ore din ea sa urmaresc documentarele prezentate de Discovery si NG cu privire la explozia nucleara din 1986. 😛

  2. Pe noi nu ne-a influentat prea mult desi puteam fi afectat atunci, dar a constientizat lumea cu privire la ce ar putea insemna un razboi nuclear (ale carui efecte ar fi de mii de ori mai mari).

Comments are closed.