Card si cont in banca in USA sau Canada?

Am un prieten care lucreaza la niste proiecte cu oameni mai ales din SUA si Canada. Din diferite motive nu vrea sa-si aduca toti banii in tara dar vrea sa aiba acces sigur si rapid la ei in caz de nevoie.

In Paypal nu are incredere pentru ca e foarte greu de lucrat cu ei si limitarile lor (anuale) la extras  pe card din Ro.

Moneybookers ar putea fi una din solutii. Ce alte solutii sigure mai exista?

Lucrat pe firma si platit taxe in ro iese din orice discutie*, asta e principalul motiv pentru care lucreaza cu straini. E atat de suparat pe ro incat merge in Ungaria si daca vrea o sticla de cola. Si benzina tot de acolo baga.

*nu are nimic impotriva sa plateasca taxe decente in alte tari unde se face ceva bun cu ele.

14 thoughts on “Card si cont in banca in USA sau Canada?”

 1. Eu am lucrat cu Ikobo, dar după închiderea subită pentru ~3-4 luni nu prea mai am încredere în ei. Dar dacă te miști repede (cum ai primit banii îi și scoți) ar fi ok.

  Monebookers durează cam mult. Trei săptămâni de la withdraw la banii în cont este totuși cam mult.

 2. Daca ne gandim la acelasi prieten, ultima oara cand am vorbit cu el mi-a spus ca e mai bine sa fie indian pentru americani decat profesionist in ro. Si il inteleg.

 3. Nu stiu daca SUA e cel mai bun loc sa-si deschida un cont, chiar daca lucreaza pe dolari. De ce nu o tara din Europa unde poate merge “live” la banca, de ex. Elvetia? 😉

  In plus, daca locuieste si lucreaza in Romania trebuie sa plateasca taxe aici, nu in alta parte… Daca vrea sa plateasca taxe (decente) ori emigreaza ori isi face firma offshore.

  btw. Paypal are limitari anuale? Eu stiu doar de limitarea la 500€/zi, mai e cea temporara dupa primii ~1000€ cand iti cer copii dupa acte.

 4. Pai ii putin mai ieftina si mai de calitate Benzina din ungaria sau motorina si iti spun sincer nici eu nu am incredere in bancile din Romania, cat de cat pot sa lucrez cu ING dar noaptea trecuta ma cam lasat pe ganduri si banca BRD cand asteptam o tranzactie si pe BRD-NET nu imi arata nimic. Deci tot de dincolo ar fi o solutie pentru toate in Romania inca nu se prea poate face nimica, traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.

 5. neteller.com dupa mine e cel mai bun, mai ales pt tranzactiile de sume mari 🙂 nu are nici o limita daca bine stiu si comisioanele sunt mici

 6. @Ionut, de unde ai scos 3 saptamani la MB? Ajung banii in cont in 2-4 zile, cam la fel ca la PayPal. Inainte sa vina PP in ro eu foloseam doar MB si e foarte OK.

  Nici eu nu stiu sa fie alte limite la PP in afara de max 500 euro / zi pentru retrageri.

 7. Spune-i prietenului sa faca a doua confirmare in Paypal (ridicarea limitelor) trimitand actele alea pe fax sau upload si are limita 500 Euro pe zi. Invart lunar vreo 3000 de dolari pe sistem si merge excelent. BRD aduce banul pe card in 48 de ore. BCR sunt lenesi, le ia cam 5 zile.Banii ajung. Daca ai internet banking si card de USD, nu platesti comision. Daca ai card de RON te ard. Mi-au luat 24 de lei la 400 dolari retrasi

  In secunda asta nu am incredere in niciun alt sistem. Paypal ma “serveste” de 3 ani fara probleme.

 8. Nici eu nu stiu de unde sunt cele 3 saptamani. MB-ul dureaza cam la fel ca la Paypal.

  Cat despre prietenul tau, mie mi se pare doar aere de superioritate astea “nu are nimic impotriva sa plateasca taxe decente in alte tari unde se face ceva bun cu ele”

  Sa plece “decent” in alte tari.

 9. Am avut experiența cu MB în urmă cu vreo trei ani, înainte să intre paypal în ro 🙂

  Pentru cei care nu văd limita anuală la paypal: 500$/zi înseamnă max 190.000$/an. Chiar nu vi se pare limitare (greu de atins ce-i drept)? 😐

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading